17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Ţopăială şi … gargară

Ţopăială şi … gargară
(Pentru TINE ,,biata” ŢARĂ)

Îmi făceam o recenzie a evenimentelor când primesc un mesaj, de la o veche cunoștință, în care apare intervenția unui lider de sindicat, cunoscut la nivel național – ,,Demisii în rândul directorilor de școli, nemulțumiți că au salarii mai mici ca ale profesorilor fără funcție …”! ,,O altă tragedie naţională” îmi zic, mai mult în glumă, întrebându-mă care este rolul… ,,măgarului când beau oile apă”? Ce treabă are sindicatul cu directorii – cei mai mulţi spărgători de grevă sau profitori, este o întrebare pertinentă la care domnul lider nu ne răspunde. Aştept ca acesta să-şi şteargă lacrimile şi să desconspire (pomenească) câteva nume de persoane care au ,,trădat” partidul, au renunţat la ,,vocaţia şi reputaţia” de şefi doar dintr-un egoism pe care nu-l întâlnim decât la specia umană. Colegul lui, cel care a stat trei săptămâni în grevă, fără să fie plătit, primeşte câţiva bănuţi în plus faţă de EL, directorul! Sunt doar orgolii – eu şef, băgător de seamă în toate zonele de acţiune, ataşat partidului care-mi oferă funcţia şi alte privilegii, eu care ,,stau” (da, stau!) în instituţie impresionând comunitatea, eu care îmi iau acasă ,,dosare” sau ,,stick-uri” pentru a rezolva problemele instituţiei (!) până la … miezul nopţii, eu care nu mi-am dorit funcţia dar am fost luat … cu arcanul (împins de iubitul meu partid), eu care ,,monitorizez”, ceas de ceas, zeci de elevi problemă – am ajuns la cuvintele lui Jules Renard – ,,În sfârşit ştiu care este deosebirea dintre om şi animal – banii!”.

Domnul cu sindicatul îşi continuă manipularea care îl ţine în ,,viaţa socială” depăşindu-şi atribuţiile dar completându-şi … agoniseala. O dovadă în plus că în şcoala românească vocaţia, ataşamentul, profesionalismul, dăruirea au fost înlocuite sau eliminate. Aştept o şcoală fără ţopăială, manipulare şi pretenţii din partea celor pitiţi în birouri pentru a nu fi deranjaţi de forfota copiilor, iar ei să nu rămână doar navetiştii partidelor. Cunoaştem astfel de cazuri dar poate unul merită prezentat – director adjunct în 2020, prezent pe lista de consilieri locali ai PSD, director plin în prezent şi mare iubitor al PNL-ului! Asta da, ,,ţopăială”!

Pui de Crevedia la rotisor

Nu a fost suficient episodul ,,Colectiv” din care nimeni nu a învăţat ceva deşi pierderile umane au fost mai mari decât după o zi de bombardament sau o catastrofă naturală. Nu s-a învăţat nimic din episodul ,,Azilele groazei” în care făuritorii de ţară erau exterminaţi după metode pe care omenirea le-a condamnat crezându-le uitate. Au fost schimbate guverne, s-au cerut demisii, s-au făcut promisiuni – spitale pentru arşi cu dotări şi specialişti la nivel occidental, verificări ordonate de prefecţi în toate localităţile – ei nu cunosc realitatea, ei şi primarii nu ştiu ce păstoresc, ce se întâmplă în … ,,arealul” din subordine!
A fost nevoie de o nouă tragedie – Explozia de la Crevedia pentru a se demonstra că nu s-a făcut NIMIC – nici spitale pentru arşi, nici preocuparea prefecţilor şi a primarilor de a cunoaşte ce funcţionează legal în zona de responsabilitate. Că această tragedie este asociată, ca şi problematica azilelor, de numele PSD nu cred că este o întâmplare ci mai mult o lucrare de… doctorat – neplagiat, premergătoare alegerilor. Merită urmărită următoarea lovitură (pentru PSD) respectiv tragedia provocată de cei obişnuiţi să calce pe cadavre.

Iată cum o localitate cunoscută şi renumită pentru fermele de pui (pui de Crevedia) a devenit polul de interes al Agenţiilor internaţionale de ştiri devansând războiul de la graniţă. Bine că scânteia nu a fost de la o rachetă rusească ,,nesupravegheată” evitându-se un război mondial!

2 Mai – Ziua Tineretului

Cunoaşte toată lumea tragedia de la miezul nopţii dintr-o localitate de pe litoralul Mării Negre. Doi tineri nu au fost înghiţiţi de valurile mării ci ucişi de un drogat de vârsta lor pe care societatea şi autorităţile l-au păsuit, respectiv protejat. După o săptămână, aproximativ la aceeaşi oră, un beţiv (impropriu ca la 19 ani să-i spui aşa, dar totuşi…), omoară, tot cu maşina, la ieşire dintr-o localitate a Frumosului nostru Ardeal – Sântimbru, trei tineri.

Între cele două ,,evenimente”, la Brăila, o ,,drogată” de 38 ani (!) ucide o fetiţă care nu avea nicio vină că s-a născut într-o societate bolnavă, debusolată, ignorată de autorităţi.
Făcând o statistică putem concluziona, fără dubii, că în ţara noastră mor mai mulţi civili în accidente sau alte evenimente decât în războiul din Ucraina! Şi asta pentru că instituţiile statului sunt în vacanţă sau într-o profundă agonie ca să nu zic incompetenţă.

Dacă după evenimentul tragic din localitatea 2 Mai, a doua zi, se dădea o O.G. cu măsuri drastice şi neinterpretabile ar fi fost salvate mai multe vieţi. Dar astfel de măsuri se iau pentru accize şi alte taxe (bani la buget, nu?) pentru … 50 de bani la combustibil astfel încât drogaţii să se plimbe lejer iar vajnicii parlamentari să se laude cu măsurile sociale aprobate, ocupându-se în voie de afacerile lor. În rest doar … gargară şi ţopăială, atitudine preluată şi de o parte a televiziunilor care insistă, culmea, că în cele două locuri marcate de crucile ridicate în amintirea celor ucişi de nişte derbedei, nu era trotuar!

Acestor ,,ţopăitori” şi ,,gargaragii” instalaţi nemeritat ci doar întâmplător în sfera puterii (de la primării, consilii judeţene, guvern, parlament, organe de control şi respectiv ordine) pentru a nu-şi distruge laringele (de atâta … gargară) le propunem să folosească, cu încredere …

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI