16.3 C
Pitești
14 iun. 2024

Tofan va alerga cot la cot cu Gentea

Tofan va alerga cot la cot cu Gentea

În această dimineață are loc la Primăria Pitești conferința de presă cu privire la organizarea competiției PITEȘTI HALF MARATON 2023.

Ca și anul trecut, primarul Cristian  Gentea va alerga la proba de 5000 m. La cursa populară de 5000 m va participa și viceprimarul Gelu Tofan. Așadar, cei doi vor alerga cot la cot.

Gentea a terminat cursa printre primii și în 2022

Cel mai în vârstă participant are 75 de ani și va alerga în costum național
Ediția din acest an are 370 de participanți, de aproape 4 ori mai mulți decât la prima ediție, când au alergat doar 100. Dintre aceștia, 30 de participanți au sub 8 ani.

Aflată deja la a patra ediție, competiția Pitești Half Marathon a devenit unul dintre cele mai importante evenimente sportive din regiune, aducând laolaltă atât pasionați ai alergării, cât și sportivi profesioniști din întreaga țară. Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 7 mai 2023, cu startul în Piața Primăriei, și va include trei probe: 5 km, 10 km și 21 km.

Alis Bricman Florea – DJTS, Vali Coroja -Asociația Județeană de Atletism, Vali Dorobanțu – reprezentant Alternativo, partener principal al evenimentului

Competiția este organizată de Pitești Triathlon Team cu sprijinul Primăriei Pitești, care își arată astfel angajamentul față de promovarea unui stil de viață activ și sănătos și al partenerilor, fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. Printre aceștia se numără atât companii locale, cât și naționale, care susțin evenimentul printr-o implicare activă.

Probele vor fi desfășurate pe un traseu care va oferi o priveliște deosebită asupra orașului și a zonei din jur. Concurenții la proba de 5 km vor alerga o singură tură a traseului, ce va trece pe Strada Victoriei, B-dul I.C. Brătianu, Calea București și retur, în timp ce cei care s-au înscris la proba de 10 km vor parcurge traseul de 2 ori, iar cei de la 21 km vor parcurge traseul de 4 ori. După spusele participanților de la edițiile trecute, traseul ales pentru această competiție nu este unul ușor dar te provoacă să îți întreci limitele.

Înscrierile pentru competiție s-au încheiat și organizatorii se așteaptă la o participare numeroasă din partea alergătorilor de toate nivelele.

Organizatorii vor pune la dispoziția participanților 3 puncte de revitalizare, unul lângă Hotel Ramada, unul lângă librăria Eminescu și altul în Piața Primăriei, unde vor putea servi produse energizante, băuturi răcoritoare, dulciuri, toate aceastea pentru a duce la bun sfârșit toate cele 3 probe.
De asemenea fiecare participant va primi un pachet de participare ce constă în tricoul official al evenimentului, anul acesta va fi unul tehnic, fabricat din material ecologic; produse din partea partenerilor (produse energizante, produse de uz sportiv), iar la final medalia de participare.
Asistența medicală va fi realizată de către un echipaj medical de urgență cu ambulanță tip B.
Pe traseu vor fi fotografi ce vor realiza fotografii fiecărui participant, iar la sfârșit se va întocmi un portofoliu de fotografii, disponibil pe pagina de facebook a evenimentului.
Cronometrarea fiecărui participant se va face cu chip-uri electronice de unică folosință ce vor fi atașate la numerele de participare.
Clasamentul este împărțit în 5 categorii de vârstă pentru fiecare probă, astfel în total vor fi 90 de premii.
La general primii 3 clasați la fiecare probă vor primi cupe și diplome, iar la Semimaraton premiile vor consta în bani, dar și în excursii oferite de partenerii organizatorilor.

Competiția Pitești Half Marathon reprezintă o oportunitate unică pentru alergătorii de toate nivelele de a-și testa limitele și de a experimenta emoția și satisfacția de a ajunge la linia de sosire. Mai mult decât atât, evenimentul aduce beneficii semnificative pentru comunitate, promovând un stil de viață activ și sănătos și susținând implicarea în sport a tuturor.

Programul evenimentului este următorul:

Sâmbătă, 6 mai:
14:00 – 17:00: Predare kituri participanți – Incinta Decathlon Pitești în centrul comercial Supernova Pitești

Duminică, 7 mai;
8:30: Închidere validare înscrieri participanți și ridicarea pachetelor de concurs
9:00: Start Semimaraton/Cros 10 km/ Cursa populară 5 km
11:00: Start curse copii
12:30: Închidere traseu alergare și deschidere circulatie
12:30: Afișare rezultate numai pentru câștigători
13:00: Festivitatea de premiere

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site