1.2 C
Pitești
09 dec. 2021
spot_img

Tinerii își prezintă dovezile de vaccinare pe ecranul telefonului

Participăm și noi la o acțiune a polițiștilor piteșteni care se desfășoară în aceste momente în centrul Piteștiului, în zona Finanțe Publice, zonă cunoscută ca fiind fieful tinerilor cu chef de socializare la ceas de seară.

Având în vedere impunerea carantinei de noapte pentru cei nevaccinați, în Pitești, nimeni nu are voie – dintre cei care nu posedă certificatul verde – să iasă din casă la această oră decât cu declarație pe propria răspundere și numai pentru motive întemeiate și motivate.

Un grup de tineri au fost surprinși chiar la ora lor de întâlnire – 22.30 – dar din fericire toți erau vaccinați. Prezentau, cu oarecare emfază, polițiștilor ecranele telefoanelor pe care aveau descărcat codul de bare al certificatului verde. Polițiștii i-au verificat pe fiecare, intâi actul de identitate, apoi identificarea în sistem, urmând apoi verificarea după codul individual al certificatului prezentat, și nu au fost probleme.

Polițiștii au oprit și mașinile (puține la număr) care mai tăiau orașul. În general, lumea a înțeles și respectă regula. Totuși, sunt și unii care fie nu vor, nu iau în serios această măsură, fie „uită” să-și completeze declarația. Iată că polițiștii își fac treaba și îi depistează, dar e păcat că trebuie să îi și amendeze. Unde-i lege, nu-i tocmeală! Amenda ar fi între 500 și 2500 lei.

Ba unii dintre ei își „uită” și actele de identitate acasă. Asta nu-i împiedică pe polițiști să-i identifice în sistem și să-i amendeze.

Ora 23.40. Acțiunea de control s-a mutat în zona Depou, unde se acționează  împreună cu jandarmii. Abaterile sunt cam aceleași: lipsa documentelor necesare.

Destul de mulți găsiți în neregulă, având în vedere că nu sunt multe mașini pe stradă. Aproape un sfert dintre cei opriți de echipaje au ceva „de comentat”. Pentru că nu înțeleg (sau se fac că nu înțeleg) gravitatea situației și nu cred în eficiența măsurilor luate de autorități. Asta nu-i îndreptățește însă să nu respecte legea.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI