11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Tentativă de omor la Curtea de Argeş

Tentativă de omor la Curtea de Argeş. Arestat preventiv pentru 30 de zile

În seara zilei de 06.04.2024 procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (în varianta violenţei în familie), cu privire la faptul că la aceeaşi dată, o persoană de sex feminin fusese adusă la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, aceasta prezentând multiple leziuni la nivelul feţei şi capului.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, audierii de persoane şi constatărilor medico-legale, efectuate în cursul nopţii de 06/07.04.2024 şi zilei de 07.04.2024, un bărbat în vârstă de 43 de ani, soţul persoanei vătămate, a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi de inculpat în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (în varianta violenţei în familie).

În cursul zilei de 07.04.2024, faţă de inculpat s-a dispus de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă pentru durata de 24 de ore, acesta fiind prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile, propunere admisă de instanţa de judecată.

Actele de urmărire penală au fost efectuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi, prin delegare, de organele de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş – Serviciul de Investigaţii Criminale.

《 În baza art. 226, alin. 1 C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în dosarul de urmărire penală nr. 102/99/P/2024. În temeiul art.226 alin.2 raportat la art.223 alin.2 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Vladu Gheorghe, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor în varianta violenţei în familie prev. de art. 32 rap. la art. 188 rap. la art. 199 alin. 1 C.pen. cu aplic art. 41 C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.04.2024 şi până la data de 06.05.2024, inclusiv. În temeiul art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 C.pr.pen., suma de 680 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, avocat Florentina Voicu, se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare/comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 07.04.2024, ora 17,52.》

Parchetul precizează că efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI