18.2 C
Pitești
19 mai 2024

Incendiile de vegetație – unele dintre intervențiile cele mai solicitante

Incendiile de vegetație sunt unele dintre intervențiile cele mai solicitante și de lungă durată.

Uneori, acestea mobilizează și cetățenii, pe lângă instituțiile cu rol de intervenție în situații de urgență. Teama că incendiile se pot propaga cu repeziciune pe suprafețe mari de teren, îi aduce pe localnici să ajute în lupta cu flăcările, împiedicându-le să ajungă în gospodării, unde, în doar câteva momente, agoniseala de-o viață se poate face scrum.

De această dată, un exemplu de spirit civic vine din comuna Călinești, unde, ieri, pe timp de noapte, pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni, personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgență al localității și câțiva cetățeni, s-au deplasat pe dealuri, pe teren accidentat și prin mărăcini pentru stingerea unui incendiu care s-a întins pe o suprafață de teren de aproximativ 50.000 mp.

Pe finalul săptămânii trecute, au fost nouă astfel de arderi necontrolate pe teritoriul județului nostru. În urma acestora, au ars vegetație uscată, mărăciniș, literă de pădure, deșeuri menajere, mase plastice și carton, de pe o suprafață de teren de aproximativ 26 de hectare.

Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI