3.4 C
Pitești
04 mart. 2024

Șefii Baroului Argeș reclamați din nou la Parchet

Șefii Baroului Argeș reclamați din nou la Parchet

Avocatul Florin Sabie a depus azi a doua plângere penală, mai exact o SESIZARE la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești privind pe numiții Nicolescu Dragoș Andrei, decan al Baroului Argeș și Ioana Luminița, prodecan al Baroului Argeș. Avocatul a sesizat Parchetul cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire fără drept a însemnelor „Baroul Argeș”.

Avocatul Sabie a sesizat inclusiv Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România și  spune că va face plângere și la Consiliul Național de Combatere a Discriminării cu privire la instigarea la ură și discriminare pe grupul de whatsapp.

Sesizare la Parchet

《Subscrisul av. FLORIN SABIE, având calitatea de titular al Cabinetului de avocat SABIE FLORIN și membru al Baroului Arges, inscris pe Tabloul avocaților cu drept de exercitare a
profesiei, cu domiciliul profesional in mun. Pitești, str. Victoriei, nr. 7, bl. 89, sc. A, ap. 2. jud. Argeş, adresă care este, totodată de corespondență, în temeiul dispozitiilor art. 288, art. 289 şi art. 38 Cod procedură penală,
formulăm prezenta SESIZARE pentru săvârşirea infracțiunii prevăzute la art. 59 din Legea nr. 51/1995 privind profesia de avocat, subscrisul solicitând tragerea făptuitorilor la răspundere penală, împotriva numiților:
NICOLESCU DRAGOŞ ANDREI – având calitatea de decan al Baroului Argeş, având domiciliul profesional in mun. Piteşti……. jud. Argeș şi
IOANA LUMINIȚA – având calitatea de prodecan al Baroului Argeș, având domiciliul profesional în mun. Piteşti, …….. jud. Argeş, pentru urmatoarele Motive:

În cursul anului 2017, numiții Nicolescu Dragoș Andrei și loana Luminița au creat, pe platforma Facebook, pagina cu denumirea „Avocați din Argeș”, pagină urmărită atât de membri ai Baroului Argeş cât şi alte persoane, din afara profesiei de avocat.

La momentul creării acestei pagini de facebook, d-na Ioana Luminița avea calitatea de decan al Baroului Argeş, iar dl. Nicolescu Dragoș Andrei avea calitatea de prodecan al Baroului Argeș.

Pagina cu denumirea „Avocați din Argeș” are doi administratori, respectiv pe loana Luminița și pe Nicolescu Dragoș Andrei.
Atât la momentul creării ei, cât și ulterior, pagina „Avocați din Argeș” a fost prezentată membrilor ca fiind o pagină privată, în afara Baroului Argeș.

Pagina „Avocați din Argeș” de pe platforma Facebook folosește o poză de profil în care apare denumirea „Baroul Argeș” și apare sigla Baroului Argeș.

[…] La pagina de Facebook cu poza de profil în care apare denumirea „Baroul Argeş” şi sigla Baroului Argeş, prezentat ca o pagină privată, aşa cum susțin d-na Ioana Luminița, prodecanul Baroului Argeş şi dl. Nicolescu Dragoş Andrei, decanul Baroului Argeş, trebuie să observăm că se folosesc fără drept denumirea „Baroul Argeș” şi sigla Baroului Argeş, care sunt rezervate exclusiv entității reglementate de dispozițiile Legii nr. 51/1995 privind profesia de avocat.

Dispozițiile art. 59 alin. (6) din Legea nr. 51/1995 privind profesia de avocat, prevăd că:
„Folosirea fără drept a demumirilor „Barou”,Uniunea Națională a Baroului din România”, „U.N.B.R.” ori „Uniunea Avocaților din România” sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea insemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat în alte condiții decât cele prevăzute de prezenta lege constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Totodată, dispozițiile art. 5 alin. (5) din Statutul pofesiei de avocat prevăd că: „Sunt interzise, sub sancțiunea prevăzută de Lege, folosirea, fără drept, de către orice persoană a denumirilor „Barou”, Uniunea Națională a Barourilor din România”, U.N.B.R.” ori „Uniunea Avocaților din România” sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea fără drept a însemnelor specifice profesiei de avocat ori purtarea fără drept a robei.”

Se constată că d-na Ioana Luminița şi dl. Nicolescu Dragoş Andrei au creat această pagină prin comitere de fapte din sfera ilicitului penal.

Domniile lor chiar susțin pe această pagină dar și în discuțiile private că aceasta nu aparține Baroului Argeş ci ar avea un caracter privat, inducând ideea că le-ar aparține, recunoscând comiterea faptelor care antrenează nu numai răspunderea disciplinară.

A fost sesizat Parchetul

La data de 22 ianuarie 2024 subscrisul am sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti cu privire la săvârșirea, de către avocații loana Luminița și Nicolescu Dragoș Andrei, a
infracțiunii prevăzute la art. 59 din Legea nr. 51/1995 privind profesia de avocat.

Ulterior, la data de 26 ianuarie 2024, data depunerii prezentei, pagina de Facebook folosește încă, în mod ilegal, denumirea şi însemnele Baroului Argeș.》

Aceasta este sesizarea depusă astăzi la Parchet.

În ceea ce privește discuțiile care au avut loc în grupul de whatsapp „Avocați din Argeș” (a cărui denumire a fost schimbată de câteva zile din „Baroul Argeș”), avocatul Sabie spune că în continuare, chiar și după prima plângere penală depusă la Parchet, a fost denigrat, i s-a adus atingere prestigiului profesional și a fost discriminat, având și dovezi cu privire la aceste acuzații.

Ieri redacția noastră a trimis pe adresa de email a Baroului Argeș o solicitare a unui punct de vedere domnilor Nicolescu Dragoș Andrei și Ioana Luminița, cu privire la prima plângere penală făcută de avocatul Florin Sabie, solicitare în care le-am adresat și câteva întrebări. Până la momentul redactării acestui articol nu am primit niciun răspuns. Așteptăm în continuare și promitem că îl vom publica.

CITEȘTE ȘI: Plângere penală împotriva celor doi conducători ai Baroului Argeș

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI