24.3 C
Pitești
24 sept. 2023

Perianu: „Nu accept să se facă rabat de la măsurile de igienă în școli!”

Comisia mixtă de control în unități de educație, funcțională prin ordinul prefectului județului Argeș, este în activitate. Luni, elevii revin în bănci, și este necesar să avem grijă de sănătatea și siguranța lor.

Prefectul de Argeș, Radu Perianu a punctat o parte din situațiile de care s-a întâlnit în cadrul comisiei.

„Ne-am lovit de lipsa igienei la unități de catering, cantine sau magazine ce deservesc școli. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dat amenzi în valoare de 11.200 de lei. Le atrag atenția tuturor agenților economici că nu accept să se facă rabat de la măsurile de igienă. Suntem într-o perioadă cu atâtea cazuri de viroze în jur încât elevii au nevoie de și mai multă protecție!

Insist pe oprirea fumatului în școli și în jurul lor! A fost încă de la semnarea Ordinului, unul dintre obiectivele Comisiei. Jandarmeria Argeș a verificat situația și a aplicat 17 amenzi în valoare de 1300 de lei, dar și avertismente.

5 sesizări privind cazuri de violență asupra copiilor – o situație în care un cadru didactic a primit un avertisment scris după ce un părinte a reclamat că fiul lui a fost abuzat fizic în timpul orelor, iar într-un incident petrecut între două minore, s-a decis consilierea pentru ambele fete implicate. Este vorba despre o unitate de învățământ din Câmpulung și de alte 4 din Pitești. 3 licee și două școli generale.

Nicio formă de abuz, fie fizic, fie verbal, nu poate fi tolerată și nu este o joacă. Cadrele didactice trebuie să fie atente cum tratează incidentele între elevi. Părinții, dacă observă schimbări în comportamentul copiilor, să colaboreze cu învățătorii sau diriginții.”, a transmis prefectul.

Comisia poate fi sesizată oricând pe email: cabinet.prefect.ipag@mai.gov.ro

N.R. Datele transmise sunt pentru luna Noiembrie. În această perioadă, se lucrează la sesizările din Decembrie.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI