22.8 C
Pitești
15 iul. 2024

Sărbătoare frumoasă la Bogați

Sărbătoare frumoasă la Bogați

Azi, comuna argeșeană Bogați este în sărbătoare. Conform tradiției, aici are loc „Festivalul Omeniei” și Ziua comunei Bogați, manifestări ce se desfășoară pe 29 august, de sărbătoarea „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”- transmite de pe scena evenimentului, ziaristul Constantin Pașol, de la Radio România Antena Satelor, care este prezentatorul evenimentului.

Festivalul de la Bogați, ajuns la cea de-a X-a ediție, a adunat în centrul comunei sute de localnici, fii ai satului sosiți din țară și de peste hotare, precum și turiști aflați în vacanță în România.

Prof. Univ. Dr. Ion Gârleanu, primarul comunei, singurul edil din mediu rural argeșean cu titlu de doctor, a anunțat că festivalul din localitate cuprinde spectacole folclorice cu interpreți de renume ai folclorului dar și muzică ușoară și de petrecere, așa cum e obiceiul aici.

Acesta a pregătit multe surprize concetățenilor săi dar și fiilor satului, ori oaspeților din țară și de peste hotare.

Printre invitații din afara țării se află și anul acesta personalități din America, dar și de la noi din țară. Personalitatea cea mai cunoscută, care a fost aplaudată la scenă deschisă, a fost Nicolae Văcăroiu, fostul prim ministru al României și fost președinte al Curții de Conturi a României. De asemenea, fiul comunei Bogați, Dumitru Tudosoiu, inspector scolar general.

Au fost prezenți președintele Ion Mînzînă și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, subprefecții Bogdan Minciunescu și Ciprian Neculăescu, senator Cristina Stocheci, deputații Nicolae Georgescu și Nicolae Pavelescu, primarul Ștefăneștiului, Nicolae Velcea, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu și alte personalități dintre colegii de partid ai primarului Gârleanu.

Serbarea a început la ora 16,00, în Parcul Tineretului din comună cu o festivitate în care au fost premiate cuplurile care împlinesc în acest an, 50 de ani de căsnicie sau chiar mai mulți.

Programul a continuat cu program artistic susținut de Grupul vocal folcloric „Pădureanca” și Ansamblul de dansuri populare „Resteul” din Bogați. Apoi, rând pe rând, au evoluat soliștii: Aura Toboșaru, Sebi David, Ana-Maria Cîrstina (cunoscută Anușka) și George Mărgineanu și Taraful Cǎtǎlin Iancu.

Ca în fiecare an, locuitorii comunei au întins o horă impresionantă.

Invitate special au fost anul acesta solistele din Oltenia Steliana Sima și Mariana Ionescu Căpitănescu  după care au urcat pe scenă artiștii SandraN și Jean de la Craiova.

Programul se va încheia târziu în noapte cu un spectaculos foc de artificii.

La mulți ani, locuitorilor comunei Bogați!

                                       Constantin PAŞOL – Radio România Antena Satelor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site