13.7 C
Pitești
14 apr. 2024

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ziua de 13 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 191 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.900 de lei.

În cadrul celor 36 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 41 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză și una ca urmare a depăstării sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în urma activităților au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, dintre care una de conducere sub influența alcoolului (0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat) și trei de conducere cu dreptul de a conduce suspendat.

Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore

În ziua de 13 martie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost legitimate 904 persoane, au fost verificate 624 de autoturisme și au fost efectuate 325 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 317 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 53.000 de lei, dintre care 273 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 36 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

Acțiuni ale polițiștilor la Ștefănești

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au acționat pe raza de competență, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor contra patrimoniului și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Polițiștii au legitimat 23 de persoane, au acționat în 2 filtre rutiere, au verificat 15 autovehicule și au efectuat 9 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.320 de lei, și au aplicat măsura complementară de retragere a unui certificat de înmatriculare.
De asemenea, în cadrul activităților a fost depistat un conducător auto care figura cu dreptul de a conduce suspendat, fapt pentru care a fost întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără drept, conform art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

Înregistrat de aparatul RADAR conducând cu viteză excesivă

În ziua de 13 martie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 33 de ani, din Bogați, care conducea un autoturism pe DJ 702 de pe raza localității Leordeni, pe un sector de drum din localitate, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 de km/h, cu 69 peste limita legală.

Ca urmare a abaterii, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Depistat de polițiști în timp ce conducea sub influența alcoolului

În seara zilei de 13 martie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 78 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DN 73, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Depistați de polițiștii rutieri conducând, deși avea dreptul de a conduce suspendat

În ziua de 13 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 50 de ani, din Bradu, care conducea un autoturism pe str. Primăverii de pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 35 de ani, din județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe str. Calea București de pe raza municipiului Pitești, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În ambele cauze a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin. 2 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

• În ziua de 13 martie a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești au depistat un bărbat de 41 de ani, din Ștefănești, care conducea o autoutilitară pe DJ 741 de pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin. 2 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI