25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

Activități ale polițiștilor argeșeni în dosare penale

Activități ale polițiștilor argeșeni în dosare penale

În ziua de 13 martie a.c., polițiștii ce au calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare, au desfășurat activități în mai multe cauze penale.

Astfel, un tânăr, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, a fost identificat și reținut de polițiștii de investigații criminale, iar în alte două cauze penale, polițiștii au tinalizat cercetările, cu propuneri de trimitere în judecată.

Identificat și reținut de polițiștii de investigații criminale

În ziua de 13 martie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, și au identificat și reținut un tânăr de 23 de ani.
Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 29 februarie a.c., în jurul orei 22:00, persoana vătămată, bărbat de 46 de ani, ce face parte din categoria persoanelor fără adăpost, a fost deposedată prin acte de violență de un telefon mobil și de suma de 270 de lei, de către un bărbat necunoscut, identificat ulterior în persoana unui tânăr de 23 de ani, din Ștefănești.
În ziua de 13 martie, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 4 Poliție Pitești și ai Poliției Orașului Ștefănești, tânărul de 23 de ani a fost depistat și condus la sediul poliției în baza unui mandat de aducere.
După administrarea probatoriului, tânărul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Ulterior, acesta a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

• Cercetări finalizate de polițiști, într-un dosar privind pe un minor cercetat sub măsura arestului la domiciliu.
În ziua de 13 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, șantaj și tulburarea ordinii și liniștii publice, în care persoana bănuită se află sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.
Din cercetări a rezultat că, în ziua de 26 ianuarie a.c., în timp ce se afla într-o unitate de învățământ din Mozăceni, în timpul pauzei, un minor de 16 ani, din Negrași, ar fi agresat fizic doi colegi de clasă.

Polițiștiii reamintesc că în ziua de 07 februarie, după administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, minorul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În cursul zilei de 08 februarie, acesta a fost prezentat de către Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești în fața instanței, iar Judecătoria Costești a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunerea de trimitere în judecată.

Cercetări finalizate de polițiști, într-un dosar privind pe un tânăr din Mioveni

În ziua de 13 martie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Mioveni au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare (două acte materiale), tulburarea ordinii și liniștii publice și violență în familie, în care persoana bănuită se află sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 05 februarie a.c., un tânăr de 23 de ani, din Mioveni, ar fi amenințat cu acte de violență doi bărbați, pe raza orașului Mioveni, prin folosirea unui pistol neletal, de tip airsoft, nesupus autorizării, tulburând, astfel, ordinea și liniștea publică.

De asemenea, din verificări s-a stabilit faptul că, în seara aceleiași zile, tânărul și-ar fi agresat bunica, polițiștii sesizându-se din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Reamintim că în ziua de 06 februarie, după administrarea probatoriului, tânărul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de trimitere în judecată.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI