14.3 C
Pitești
03 oct. 2023

Să petrecem o minivacanță în siguranță!

Să petrecem o minivacanță în siguranță!

Cu ocazia minivacanței prilejuită de Ziua Copilului și sărbătorii Rusaliilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș transmite un  mesaj important de responsabilizare, siguranță și prevenție:

《 Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, vă reamintim că manifestarea unui comportament preventiv este esențială pentru petrecerea timpului liber în liniște și siguranță.

– respectați recomandările noastre și nu utilizați focul în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;

– prepararea hranei prin folosirea focului, se face numai în locuri special amenajate și în condiții de siguranță care să nu pună în pericol construcțiile, pădurile sau alte vecinătăți.

– este important să fiți vigilenți și să stingeți focul înainte de a părăsi zona respectivă .

– supravegheați copiii în permanență, pentru a preveni jocul acestora cu focul.

Nu subestimați riscurile, fiți precauți, manifestați atenție și responsabilitate!

Pompierii sunt pregătiți să intervină zilnic pentru a asigura un răspuns prompt la solicitările de sprijin primite din partea celor aflați în dificultate, echipajele de salvatori fiind pregătite să acopere la nevoie misiunile destinate asistenței medicale de urgență, stingerii incendiilor și salvării persoanelor din medii ostile vieții.

De asemenea, colegii noștri sunt pregătiți să acționeze pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte generate de vreme neprielnică cu ajutorul motopompelor și al altor echipamente specifice de intervenție în astfel de situații.

Ținând cont că în această perioadă sunt prognozate precipitații și în cazul unor ploi abundente se pot produce și inundații, solicităm cetățenilor să respecte următoarele recomandări:

– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

– nu aruncați la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;

– urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;

– ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor meteorologice;

– pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;

– în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Noi suntem și rămânem la datorie pentru furnizarea răspunsului prompt și eficient la urgențele care pot apărea, însă prevenirea și responsabilitatea individuală trebuie să rămână prioritare.

Pompierii vă doresc o săptămână liniștită și lipsită de evenimente nedorite.》

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] By Arges Press iunie 1, 2023 Să petrecem o minivacanță în siguranță! Cu ocazia minivacanței prilejuită de Ziua Copilului și sărbătorii Rusaliilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș transmite un  mesaj important de responsabilizare, siguranță și prevenție. Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, vă reamintim că manifestarea unui comportament preventiv este esențială pentru petrecerea timpului… Citește tot articolul pe ArgesPress.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI