18.1 C
Pitești
14 iun. 2024

Fundația Conservation Carpathia oferă elevilor șansa de a câștiga o excursie în Parcul Național Pădurile Bavareze!

Fundația Conservation Carpathia oferă elevilor șansa de a câștiga o excursie în Parcul Național Pădurile Bavareze!

Fundația Conservation Carpathia și Parcul Național Pădurile Bavariei invită elevii din jurul Munților Făgăraș să „Adopte un colț de natură” simbolic și să se înscrie în cursa pentru o excursie de 7 zile, în Parcul Național Pădurile Bavareze, primul și cel mai mare parc național din Germania. Excursia va avea loc în perioada 23 – 29 iulie, iar termenul limită până la care tinerii pot aplica este 10 iunie.

Concursul ,,Adoptă un colț de natură” este o inițiativă a Fundației Conservation Carpathia, cu scopul a crește interesul și implicarea direct a tinerilor în conservarea naturii. Tot ce trebuie să facă aceștia este să aleagă un loc din natură, fie el un deal, un râu o pajiște, sau o mlaștină din zona în care locuiesc și să ne povestească de ce este special și ce ar vrea să facă pentru a-l îngriji, dar și pentru a-l face cunoscut celor din jur.

Carpathian Mountains, Romania

La concurs se pot înscrie elevi din Porumbacu de Jos, Avrig, Cârțișoara, Arpașu de Jos, Turnu Roșu, Racoviță, Cârța, Tălmaciu (jud. Sibiu) Nucșoara, Arefu, Rucăr, Lerești, Dragoslavele, Stoenești, Dâmbovicioara, Valea Mare Pravăț, Albeștii de Muscel (jud. Argeș), Hârseni, Recea, Șinca Nouă, Șinca Veche, Lisa, Ucea, Sâmbăta de Sus, Viștea, Drăguș (jud. Brașov), Moroeni, Runcu (jud. Dâmbovița).

Elevii pot aplica până la data de 10 iunie, selecția se va desfășura în perioada 10-15 iunie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe site-ul carpathia.org și vor fi contactați telefonic. Mai multe detalii despre concurs se regăsesc în formularul de înscriere care poate fi descărcat de aici.
Aplicațiile se trimit către Ioana Duică, specialist educație Fundația Conservation Carpathia, la adresa: i.duica@carpathia.org

Un număr de 15 elevi vor fi premiați cu o excursie de 7 zile în Germania, în Parcul Național Pădurile Bavareze, unde vor fi însoțiti de o echipă din cadrul fundației. Criteriile de aplicare și selecție sunt accesibile printr-un click pe site-ul Fundației Conservation Carpathia.

Despre Fundația Conservation Carpathia

Fundația Conservation Carpathia este cel mai mare proiect de conservare a naturii din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale. Din 2009, fundația a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud‑estul Carpaților Meridionali, achiziționându-le cu scop de conservare, a plantat peste 3.7 milioane de puieți pe 1.819 ha afectate de tăieri, a creat o zonă de 78.000 ha pe care nu se desfășoară vânătoare sportivă și de trofee. Fundația contribuie la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Național Munții Făgăraș.

Formular de aplicare

Datele aplicantului:

Nume și prenume minor ……………………………………………………………………………

Data nașterii …………………………………………………………………………………

Adresa de corespondență ………………………………………………………………………………

Numele și prenumele părintelui/ reprezentantului legal …………………………………………………….

Număr de telefon ………………………………………………………………………………

Adresă de email ………………………………………………………………………………

În acord cu Regulamentul General Privind Protecţia Datelor (GDPR), îmi dau consimțământul pentru comunicarea și deținerea datelor cu caracter personal către FCC.

Fundația Conservation Carpathia comunică și deține datele cu caracter personal anterior menționate, pentru înscrierea aplicantului minor ……………………………………………………………………….…

la concursul Adoptă un colt din natură, desfășurat de către FCC.

Fundația Conservation Carpathia se obligă să respecte dreptul la informare, acces la date, rectificare, ștergere, restricționarea prelucrării, portabilitatea datelor, cât și să asigure confidențialitatea și securitatea datelor personale primite conform prezentului formular.

Nu sunteți obligat să furnizaţi datele anterior mentionate, dar refuzul dumneavoastră poate determina imposibilitatea aplicării la procedura de selectie pentru a participa la concursul Adoptă un colt din natură desfășurat de către FCC.

Nume și prenume părinte / tutore/ reprezentant legal:

…………………………………………………..

Data: ……………………………………..

Semnătura: …………………………………………..

Proiectul persupune 5 etape pe care tu trebuie să le planifici pentru a participa la concurs. Completează câmpurile de mai jos și convinge-ne că meriți să câștigi o excursie de 4 zile în Germania. Toate costurile privind transportul, cazarea și masa sunt acoperite de Fundația Conservation Carpathia.

Fii cât mai creativ, propune cele mai interesante activități!

Etapele proiectului sunt:

I. DESCOPERĂ

  1. Caută un loc special din zona în care trăiești. Acesta poate să fie un arbore, un parc, un deal, o poiană, o pădure, un râu, o mlaștină etc. Povestește-ne în minim 5, maxim 10 rânduri de ce este acest loc special pentru tine.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  1. De ce consideri că acest loc merită să fie adoptat și îngrijit de tine? (maxim 5 rânduri)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….……

  1. Descrie pe scurt spațiul ales, menționează elementele care îl reprezintă. (maxim 5 rânduri)

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

II. EXPLOREAZĂ

  1. Cum ți-ai propus să explorezi acest loc? Cum vei experimenta și te vei bucura de acest spațiu? Menționează câte vizite vei face și ce îți propui să faci de fiecare dată. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  2. III. AI GRIJĂ

Planifică minim 5 activități (igienizare, plantare, eliminare plante invasive, evenimente, campanii de conștientizare etc) pe care le vei desfășura pentru a îngriji acest spațiu. Completează tabelul de mai jos.

Activitate Când se desfășoară? Ce rezultate anticipezi? Ce materiale vei folosi? Pe cine implici?

 

IV. CĂLĂTOREȘTE

Pentru această etapă, trebuie doar să îți pregătești bagajul, de restul ne ocupăm noi. În cazul în care vei fi ales, noi te ducem într-o excursie de 6 zile în Parcul Național Pădurile Bavareze din Germania.

V. ÎMPĂRTĂȘEȘTE

În această etapă trebuie să promovezi activitatea pe care o desfășori în colțul tău de natură. Descrie cum vei împărtăși activitatea ta. Vei face filme, fotografii, vei posta pe social media, vei face tururi ghidate cu elevi de la școală, vei scrie pe un blog, vei realiza prezentări pentru comunitate? Câte filme/ fotografii vei realiza? Cât de des vei posta pe social media?

Descrie această etapă în maxim jumătate de pagină.

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site