25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

Să nu uităm jertfa lui Isus Cristos

Să nu uităm jertfa lui Isus Cristos

Ziua de duminică, 24 martie, ar putea trece neobservată pentru mulți, însă milioane de oameni din întreaga lume se vor întruni la apusul soarelui pentru a comemora moartea lui Isus Cristos. 

Comemorarea morții lui Isus Cristos, sau Cina cea de taină, cum mai este numită, este cea mai importantă zi a anului pentru Martorii lui Iehova, care o sărbătoresc anual la data de 14 Nisan din calendarul evreiesc, în conformitate cu declarația lui Isus din Evanghelia după Luca, capitolul 22, versetul 19: „Continuați să faceți lucrul aceasta în amintirea mea”. În întreaga lume există peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, dar anul trecut au asistat la eveniment aproape 20 de milioane de persoane.

Sursa: jw.org

La nivel mondial, mulți oameni care nu sunt Martori ai lui Iehova asistă la Comemorare. Sperăm că membrii comunității locale ni se vor alătura cu această ocazie specială în care ne amintim de moartea lui Isus Cristos și arătăm recunoștință pentru jertfa sa”, a declarat Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Aceasta este o ocazie solemnă, dar în același timp plină de bucurie”.

Evenimentul durează aproximativ o oră și va cuprinde o cuvântare care va vorbi despre ce a realizat Isus prin moartea sa, pentru toată omenirea.

În luna martie 2024, în întreaga lume, precum și în județul Argeș, se desfășoară o campanie specială prin care toți locuitorii sunt invitați să asiste la celebrarea anuală a Cinei Domnului, precum și la o cuvântare publică specială care va fi ținută, de obicei, cu o săptămână înainte.

Cuvântarea specială intitulată „Învierea – victorie asupra morții!”, va fi prezentată  în lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova, în sfârșitul de săptămână din 16, 17 martie 2024

Discursul public de 30 de minute, bazat pe Biblie, se va concentra pe speranța biblică a învierii morților în viitorul apropiat.

Alin Duculescu spune: „Studiul Bibliei m-a ajutat să privesc perioada comemorării cu multă seriozitate. Când mă gândesc la ce a făcut Isus pentru fiecare dintre noi, consider un privilegiu deosebit să-mi exprim recunoștința asistând la acest eveniment unic. Atât eu, cât și soția mea, așteptăm cu nerăbdare cuvântarea specială din anul acesta. Aceasta ne îndreaptă atenția spre viitorul minunat promis de Dumnezeu în paginile Bibliei, iar cu ocazia Comemorării reflectăm mai mult la motivele pentru care suntem siguri că acest viitor se va realiza datorită jertfei lui Isus.”

Mai multe detalii despre modul în care Martorii lui Iehova sărbătoresc Cina Domnului pot fi găsite pe pagina „Întrebări frecvente”, care se găsește pe jw.org, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova.

În Pitești, cuvântarea specială va avea loc la lăcașul de cult din strada Carpenului nr 8, duminică 17 martie ,de la ora 10, iar Comemorarea va avea loc duminică 24 martie, la Hotel Ramada, începând cu ora 18:30.

(P)

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI