17.6 C
Pitești
14 apr. 2024

S-au aprobat Normele de aplicare a Legii recalculării pensiilor

S-au aprobat Normele de aplicare a Legii recalculării pensiilor

𝗚𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝘂𝗹 𝗮 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝘁 astăzi 𝗡𝗼𝗿𝗺𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗟𝗲𝗴𝗶𝗶 𝗻𝗿. 𝟯𝟲𝟬/𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺𝘂𝗹 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗶, 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁â𝗻𝗱 𝗮𝗻𝗴𝗮𝗷𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗳𝗮ță 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗶

În ședința de astăzi a Executivului a fost aprobată Hotărârea Guvernului privind Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023. Normele fac parte din amplul proiect asumat de Guvernul României de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echității, contributivității și stabilității în muncă.

Unul dintre elementele fundamentale ale normelor de aplicare este acela că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi.
Astfel, după ce în ianuarie 2024 pensiile tuturor românilor au fost majorate cu 13,8%, în septembrie 2024 se vor plăti pensiile recalculate.

Important de reținut este faptul că este pentru prima dată când în același an au loc și o majorare a pensiilor, și o recalculare a acestora.

Reforma sistemului de pensii asigură sustenabilitstea și aduce echitate pentru pensionari și viitori pensionari. Pentru muncă egală și contribuții egale, pensia va fi egală. Stabilirea și recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii prin aplicarea formulei prevăzute de noua Lege a pensiilor are drept rezultat corectarea inechităților sistemului public de pensii” a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI