7.7 C
Pitești
05 mart. 2024

Restul e tăcere!

Restul e tăcere!
Deși anul 2024 a debutat cu mult soare și temperaturi nefirești pentru intervalul Sfântul Vasile – Sfântul Ion, sunt puține șanse ca viața socio-economică să cunoască îmbunătățiri, iar manifestările de tip aroganță, infatuare, persiflare, indiferență, sfidare, dezinteres să fie diminuate sau eliminate.

Mi se reproșează că sunt ,,supărat pe toată lumea”, că pesimismul meu nu este justificat, iar tratamentul propus cu… ANTIVIRUS nu dă rezultatele preconizate. Da, sunt neîncrezător văzând atâtea ,,hahalere” cocoțate pe funcții, sprijinite agresiv de fenomenul politic (nu doctrine, ele nu mai există). Nu voi lăuda lucrurile bune – ele se văd, sunt în fișa postului, colectivitatea le apreciază – care sunt din ce în ce mai puține. Și încă o justificare – trecând peste DEX – un pesimist este un realist, un analist și fin observator a ceea ce este în jurul său, înțelege, analizează, compară.

Revenind la afirmația că, întotdeauna raportul dintre deștepți și proști este în defavoarea primilor și acceptând că democrația este voința majorității, obținem o propoziție logică, un silogism, a cărei valoare de adevăr o vedem, simțim și trăim în fiecare zi.

Câteva… ,,bune practici” politice

Și aceste sărbători au constituit un bun prilej pentru ,,pupatul” icoanelor de către ,,aleșii” neamului, care ignoră sau n-au habar că un adevărat creștin este permanent cu Dumnezeu în suflet și în minte. Dar, vorba poetului, ,,e vechi păcatul…”.

Un individ cu față de popă alungat de enoriași, ajuns ministru al finanțelor, ne zâmbește persiflant când încearcă să ne demonstreze că se pot face economii la buget comasând alegerile, în opinia imberbului (nici barbă de preot, nici minte de adult) fiind prea multe. Băi omule, tu care ai spus că nu vor crește taxele, că nu se vor scumpi produsele de bază – minciuni grosolane, ne dai lecții de aritmetică începând cu tabla înmulțirii cu… zero! Vezi că ,,tovarășii” noștri de suferință de peste Dunăre – bulgarii, au organizat patru rânduri de anticipate fără să afecteze bugetul național. Au scăpat însă, prin grija electoratului, de indivizi ca tine!

Se vede grija pe care o purtați voi, politicienii, acestui popor, prin duplicitatea de care dați dovadă – ați scumpit cel mai mult produsele bio şi sucurile, deși ni se spune să mâncăm sănătos. Ai auzit, părinte, de doctrina liberală ,,fluturată” mulți ani pentru a tempera spiritele sociale, cum că piața stabilește și reglementează prețul? (Erai încă în incubator, nu devenisei liber cugetător).

Este nevoie de timp și spațiu pentru o analiză a tuturor ,,aberațiilor” emanate de un parlament supradimensionat și total ,,afon”, de un guvern ,,adus” de un președinte mai mult plecat și dezinteresat decât implicat. Puneți în antiteză noua Lege a pensiilor, Codul muncii și… Constituția, să vedeți amatorismul şi diferite forme de atentat la libertatea persoanei, la dreptul său la muncă.

Sigur o să revenim într-o ediție viitoare, însă nu vreau ca prin omisiune să nu amintesc despre masa ,,tovărășească” dată de doamna ministereasă de la Educație (luni – 8.01 a.c.) la un restaurant din incinta instituției unde a invitat, pentru a ,,întări coeziunea grupului(!)”, 40 de directori și inspectori din instituția (ăștia se cred că sfidează eternitatea) care joacă ping-pong cu elevii acestei țări. Această doamnă, apărută ca ciclonul polar, are atâta bun simț că nu-și dă seama cât de penibilă a devenit:
– aproape zilnic se schimbă criteriile și cuantumul burselor (uite bursa nu e bursa – o manea a incompetenței);
– elevilor navetiști (în unele județe) nu li se decontează transportul (Alo, Legea … ,,România Educată” mai este de actualitate domnilor deputați și senatori?);
– ordine de ministru pentru a modifica … modificările din lege;
– lipsa metodologiilor de aplicare a unor articole (avem utilajul dar nu avem benzină);
– transferul elevilor de la clasa a IX-a la cheremul directorilor și a inspectorilor (toți băieții de bani gata și-au aranjat odraslele în primele două vacanțe, cu dosare medicale fictive, fără mediile necesare, cu suplimentări de locuri nejustificate și procese verbale trunchiate sau modificate;
– ambiguitatea actului de control (inexistent) și lipsa totală a răspunderii;
– afacerile Asociațiilor de părinți (președinte – director) care nu sunt ale părinților ci ale unor șmecheri puși pe căpătuială…

Poate greșesc, și la ,,pomana” oferită de respectiva doamnă s-au ținut momente de reculegere pentru elevii morți la internat, morți în accidente sau au fost stabilite măsuri (legislative, nu?) pentru interzicerea petardelor în spațiul public (peste 50 de elevi au ajuns la spital în câteva zile – un număr mult mai mare decât ceea ce a raportat Ucraina, în plin război, în aceeași perioadă!).

Parcă erau interzise petardele sau a fost… tot o petardă! Cât despre Schengen – o victorie amară – putem doar constata că de sărbători mulți s-au îmbătat cu – apă chioară.
Aud niște claxoane, văd niște coloane de camioane și tractoare! Pare ireal! Și totuși, parcă se pregătește ceva, parcă… ,,Eppur si muove” – Și totuși se mișcă! Restul e tăcere! (Hamlet – Shakespeare). Sprijinim și noi coloana, necondiționat, cu doza necesară de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI