11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Record de amenzi date de poliție: 175.000 lei 

Record de amenzi date de poliție: 175.000 lei

Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 1.791 de persoane, au fost verificate 1.317 autoturisme și au fost efectuate 649 de testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 773 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 175.000 de lei, dintre care 695 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 65 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 73 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 56 de permise de conducere și au fost retrase 32 de certificate de înmatriculare.

Conduceau cu viteză excesivă

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 25 de ani, din Negrași, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65B, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 149 de km/h (pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

• Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 33 de ani, din Mioveni, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 73 – Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 132 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.300 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

• Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Bradu, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65B, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 131 de km/h (pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

• Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat o femeie, de 27 de ani, din Topoloveni, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 65B, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 127 de km/h (pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h).
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional, Conduceau fără permis conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

Conduceau fără permis

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat, de 34 de ani, din Câmpulung, care conducea un ansamblu auto, pe DN 7- Morărești, având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

• Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 27 de ani, din Chiajna, care conducea un autoturism, pe strada Exercițiu din Pitești, având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  • Conducea un autoturism neînmatriculat

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au depistat un bărbat de 46 de ani, din București, care conducea un autoturism, pe DN 7 – Drăganu, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că autoturismul pe care îl conducea nu era înmatriculat în România.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

A trecut pe roșu

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat o femeie de 33 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a celor constatate, cea în cauză a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI