6.5 C
Pitești
21 feb. 2024

Răteşti – teren de sport şi toalete noi în şcoli

Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C Brătianu” din Rătești dispune, de astăzi, de grupuri sanitare la interior, racordate la utilități și amenajate individual pentru cadre didactice, elevi și persoane cu dizabilități, dar și de un teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic.
“Este o investiție care era mai mult decât necesară. Rămăsese ultima școală din localitate care nu beneficia de grupuri sanitare la interior. Astăzi am făcut recepția și am predat lucrarea către conducerea școlii. Trebui să menționez și faptul că, fără sprijinul Consiliului Județean Argeș, nu puteam termina lucrarea. În plus, ne dorim ca în perioada următoare să reabilităm întreaga clădire atât la interior cât și la exterior. Terenul de sport este făcut, în mare parte, pe fonduri europene și este un proiect realizat în colaborare cu GAL Drumul Carelor Topoloveni ” – a precizat primarul comunei Rătești, Vasile Cornel Petrică.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian BUGHIU și administratorul public Cristian Puiu s-au deplasat la Rătești, unde au fost recepționate mai multe lucrări de infrastructură.

“În ultimii patru ani, Consiliul Județean Argeș a investit foarte mulți bani în modernizarea școlilor, mai ales prin crearea condițiilor igienico-sanitare necesare, oferind finanțare pentru a integra toaletele în incinta școlilor. Astfel s-a ajuns ca astăzi, în județul Argeș, majoritatea școlilor din mediul rural să aibă grupurile sanitare în interior. Mă bucur că s-a finalizat această investiție la Rătești, într-o școală în care învață aproape 200 de copii. În ceea ce privește terenul de sport pot spune doar că sportul are multiple beneficii, contribuie la sănătatea și educația copiilor” – a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI