21.5 C
Pitești
24 mai 2024

Pușcărie pentru act sexual cu minor sub 16 ani

Pușcărie pentru act sexual cu minor sub 16 ani.

Legea de modificare a Codului Penal promulgată de președintele României crește vârsta pentru consimțământul sexual de la 14 la 16 ani. În plus, stabilește că orice act sexual comis cu un minor care n-a împlinit 16 ani e considerat viol și se pedepsește cu 7 până la 12 ani de închisoare.

Pedeapsa crește până la 15 ani, dacă fapta a fost comisă prin constrângere, dacă a dus la rănirea sau periclitarea vieții victimei, dacă victima e însărcinată sau rămâne însărcinată, dacă i s-au administrat fără voie alcool sau substanțe ce îi afectează discernământul sau dacă fapta a fost comisă sub amenințarea armelor.

De asemenea, maximul special al pedepsei crește cu 3 ani, dacă faptele sunt comise de un membru de familie sau de cel în ocrotirea căruia se află copilul sau dacă fapta a fost comisă pentru producerea de materiale pornografice. Iar dacă în urma agresiunii sexuale rezută moartea victimei, pedeapsa este de 9 până la 18 ani de închisoare.

Nu se consideră viol dacă diferența de vârstă între făptuitor și victimă este mai mică de 5 ani.
Legea sancționează cu închisoare de la 3 la 10 ani și actele sexuale comise de un minor cu un alt minor prin constrângere sau imposibilitatea de a se apăra ori a-și exprima voința.
Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI