1.2 C
Pitești
09 dec. 2021
spot_img

Protestul locuitorilor din Oarja – sute de oameni și zeci de mașini

Așa cum v-am anunțat, astăzi între orele 13.00 și 14.30 a fost organizat (și  autorizat!) un protest al locuitorilor din Oarja, la adresa autorităților județene, respectiv Consiliul Județean, cu privire la starea deplorabilă a drumului județean DJ 503. Oamenii au început să se strângă pe islazul comunal, acolo unde li s-a aprobat protestul. Pe DJ 503 vor merge după ora 14.00 într-un marș auto de protest, fără a bloca drumul.

Și-au anunțat prezența circa 200 de oameni și 40 de mașini.

La acțiunea de protest este prezent și Narcis Sofianu, consilier județean din partea Opoziției, observator în zona de sud a județului. Iată ce declară acesta:

Poliția și jandarmeria sunt și ele la fața locului, pentru a preveni eventualele încălcări ale legii.

Suntem și noi tot aici, de unde vom transmite doleanțele oamenilor prezenți la protest. Ei spun că sunt nevoiți să meargă pe acest drum aflat într-o stare deplorabilă, cu gropi în asfalt de 20-30 cm, își strică mașinile, jantele, roțile, își riscă viețile. Drumul este lăsat în paragină de către autoritățile județene, fiind nereabilitat din 1974. Deși lucrările ar fi trebuit începute anul acesta, se întârzie nejustificat de mult începerea lor. Oamenii nu mai au răbdare, dar -mult mai grav – nu mai au încredere în promisiuni și explicații.

Șoferii au pornit în coloană, cu mașina poliției în frunte, claxonând prelung, în semn de protest. Vor merge pe o distanță de 5 kilometri, pentru a atrage atenția autorităților și a-și face cunoscut păsul. Autorități care… lipsesc. Ne întrebăm, nu au considerat util un dialog la fața locului cu protestatarii? Este inadmisibil, spun oamenii care au stat o oră în viul soarelui.

„A patra generație, același drum!”, scrie pe pancartele făcute special pentru protest. Și aceeași nepăsare, concluzionăm noi.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI