27 C
Pitești
24 sept. 2023

Prostie, aroganță și tupeu, acesta e numele tău…

Prostie, aroganță și tupeu, acesta e numele tău…

Nu sunt un curios, o „țață” ce vrea să știe tot și să transmită ,,ca bârfă” informația, deși curiozitatea, în sensul bun, poate să fie o calitate. Am făcut o ,,pasiune” pentru actualii guvernanți care, în afară de averi și prostie, nu au ce prezenta. Testul, pentru sfârșit de ,,ciclu” (politic și guvernamental), l-au susținut în fața profesorilor, punând neștiința și minciuna în documente care vor fi trecute prin Monitorul Oficial sau schimbând articole din ROFUIP și așa destul de stufos și neaplicabil. Când îi văd pe cei trei (se dau Craii de la Răsărit) dând lecții unui popor cuminte și inteligent, îmi amintesc de ,,celebrul” îndemn al lui tanti Leana – Nicule, mai dă-le un leu!

În așteptarea altor ,,perle” guvernamentale (vai – a apărut un… Memorandum) răsfoiesc prin bibliotecă cărțile dragi sufletului meu care se deschid mereu acolo unde poeții naționali și-au etalat talentul, priceperea și… intuiția!
Dacă ce este frumos, tradițional, sănătos și peren în această țară – ,,Trebuiau să poarte un nume, Un singur nume, Li s-a spus – Eminescu” (Marin Sorescu) actuala guvernare se remarcă prin nepricepere, aroganță și tupeu – un titlu semnificativ pentru un nume care să reprezinte proporțional tripleta de la putere.

O grevă apolitică dar împotriva politicului

Imaginați-vă că la putere ar fi unul dintre cele două partide – PNL sau PSD, celălalt în opoziție. Pe lângă pancartele și vuvuzelele protestatarilor (profesorilor) s-ar fi atașat ,,trompetiștii” din partidul aflat în opoziție care, pentru capital politic, și-ar fi exprimat atașamentul, înțelegerea, ,,mila” pentru oamenii școlii permanent conduși de ,,produsul lor brut” (al profesorilor) și nu ,,net“… cum ar fi normal și eficient (Produsul net – ce se obține din brut prin eliminarea plagiatului, copiatului, aranjatului…). Neșansa foștilor ,,sforari” de la Așchiuță, actualmente oameni politici importanți, care hotărăsc ,,destinele planetei“, este că cei mai mulți dintre greviști au reținut întrebarea – îndemn a poetului național „De ce uitați că-n voi e și număr și putere?” (Împărat și proletar) chiar dacă poezia a fost eliminată din programa școlară (ca toată poezia de revoltă socială) și înlocuită cu lirica manelistă, dragă lor!

După ce se va ajunge la un acord iar profesorii vor intra la clase este nevoie de curățenie generală – eliminarea politicului din sistem – minister, inspectorate, conduceri de unități, exigență maximă în obținerea modulului psiho-pedagogic – nu doar prin casieria facultății, reducerea numărului de reprezentanți externi în consiliile de administrație ale școlilor care doar semnează procesele verbale ale ședințelor.

Ultima oră!

Un individ ,,blocat” în clădirea ministerului a transmis în teritoriu o directivă, justificată şi ,,împănată” (Păunică parcă îl cheamă) cu articole din Codul muncii prin care se justifică neplata zilelor de grevă pentru participanții la aceasta. Normal, dar deducem că nu se vor recupera orele, că elevii nu vor beneficia de suportul necesar completării cunoștințelor (încă o dovadă că la acest minister elevul nu contează!). Poate că mediile vor fi încheiate de… nişte firme ,,agreate”! Un amic, profesor grevist, îmi explică cum o ,,ţoapă” de directoare (dacă nu era partidul rămânea şefă de scară de bloc la ,,marginea” oraşului) îşi manifesta bucuria că greviştii nu vor fi plătiţi, banii acestora mergând la orele suplimentare (auzi, domnule ISJ? – sau v-aţi deconcentrat?) pe care ea şi ,,gaşca” şi le-au ,,împărţit”, le-au semnat în condică dar nu le-au efectuat!

Domnilor de la Sindicat, eliminaţi ,,cozile de topor” din sistem pentru a însănătoşi societatea. Sper ca următoarea promoţie de procurori să verifice cele arătate!
Sigur, acolo unde este util vom contribui cu necesarul de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI