21.5 C
Pitești
24 mai 2024

Proiectul comun al primarului Gentea și al viceprimarului Tofan va salva 5 milioane de euro din bugetul Piteștiului

 Drumul expres Pitești – Mioveni – Brașov, construit cu banii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, va avea și o centură de descărcare directă a circulației rutiere, în municipiu. Ludovic Orban a promis, în vizita de la Polivalentă, că va ajuta Piteștiul.

Deși inițial nu era în proiect, la întâlnirile de lucru, administrația piteșteană a solicitat, în mod repetat, pe drumul expres Pitești – Brașov, o descărcare directă a traficului rutier în municipiul reședință, primăria Pitești reușind să convingă CNAIR de oportunitatea investiției!
Primarul Cristian Gentea și viceprimarul Gelu Tofan au susținut, timp de mai multe luni, cauza Piteștiului – o descărcare a traficului, încă de la execuția nodului direcțional între cele două drumuri de mare viteză cu strada Depozitelor. Se va asigura, astfel, printr-o bretea rutieră, fluidizarea circulației spre zona de nord a Piteștiului, dar și spre fabrica de matrițe Dacia ori spre firmele care deservesc pe orizontală activitatea de fabricare a componentelor auto necesară Uzinelor Dacia. O investiție benefică, ce aduce Piteștiului o recuperare bugetară de aproximativ 5 milioane de euro!
Uzinele Dacia, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, dar și ACAROM au trimis la CNAIR scrisori de susținere a proiectului prezentat de administrația de la Pitești, propunere ce aduce facilități rutiere esențiale în dinamica accentuată de dezvoltare urbană a municipiului.
Prezent în Argeș săptămâna trecută, președintele PNL Ludovic Orban a promis, de asemenea, sprijin și a făcut lobby pentru proiect.

  • Tags
  • p

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI