4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Primarul Vlădeștiului își pierde funcția. A fost condamnat definitiv

Primarul Vlădeștiului își pierde funcția. A fost condamnat definitiv

Cristian Hristu-Dică, primarul PSD al comunei Vlădești, aflat la al treilea mandat, a pierdut procesul la Curtea de Apel Pitești. El fusese condamnat de instanța de fond la o amendă penală de 15.000 lei, confiscarea TIR-ului cu care transporta lemnele și i s-a interzis să mai fie primar timp de doi ani, ceea ce înseamnă că va fi suspendat din funcție. Ghinionul său însă este că nu va putea candida nici la anul, aflându-se în interiorul termenului de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii.

Sentința este DEFINITIVĂ.
Iată soluția instanței:《 Complet: Penal – C 3 A – Tr. Manual. Tip soluție: Nefondat
Soluția pe scurt: Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de SC HRISTO UNICO SRL prin administrator Bucur Daniela, SC DECOR COM DESIGN SRL prin administrator Dică Hristu Elena şi inculpatul DICĂ HRISTU CRISTIAN, împotriva sentinţei penale nr. 130 din data de 25 mai 2023 pronunţată de Judecătoria Curtea de Argeş în dosarul nr. 3134/216/2021. Obligă apelanţii la câte 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 24 octombrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.
Document: Hotarâre  974 din  24.10.2023》

Primarul Vlădeștiului a devenit primul edil din țară condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de transport de materiale lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice.

Primarul a fost depistat, pe 27 octombrie 2020, de polițiști și de reprezentanții Gărzii Forestiere în timp ce transporta lemne fără acte, cu autocamionul care aparținea firmei familiei sale. S-a constatat că transportul de 38,73 metri cubi de fag și brad a fost făcut ilegal. Ulterior, în noiembrie 2021, procurorii l-au trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul silvic.
Pe 25 mai 2023, Cristian Hristu-Dică a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Curtea de Argeș la pedeapsa de 15.000 de lei amendă. Instanța i-a interzis și dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție publică. S-a dispus și confiscarea ansamblului auto format din autoutilitară și două remorci.
În baza art. 396 al. 1 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul DICĂ-HRISTU CRISTIAN, necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa de 15.000 lei amendă (200 de zile amendă cuantumul unei zile amendă fiind suma de 75 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport, prevăzută de art. 68 alin. 21 din Legea nr. 46/2008. În baza art. 67 alin. 1 C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., pe o perioadă de 2 ani, de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri…”, se arată în hotărârea de fond a Judecătoriei Curtea de Argeș, pe care Curtea de Apel a confirmat-o azi.

Judecătorii Curții de Apel au dat hotărârea „la mustață”, dacă întârziau mai mult de joi, 26 octombrie, Hristu ar fi beneficiat de prescripția faptei, întrucât s-ar fi împlinit trei ani de la data producerii ei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI