28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

Primarul Gentea a primit cadou căciula dacică

Astăzi a avut loc un eveniment, respectiv dezvelirea Plăcii comemorative la Statuia Țăranului Român. Evenimentul a fost organizat de către Asociația de Vexilologie „Tricolorul” împreună cu Asociația Județeană Argeș Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 507 ani de la războiul țărănesc condus de Gh.Doja și 114 ani de la Răscoala țăranilor din 1907.

Prezent la festivitate, primarul Cristian Gentea a adus un omagiu strămoșilor noștri care au pus bazele societății de astăzi: „Fără intelectuali nu am fi avut evoluție și progres, dar fără țărani nu am fi rămas o națiune. Oameni pentru care dragostea de pământ a fost una naturală, care în timpul războaielor și tulburărilor sociale nu și-au părăsit ogorul, plecând în lume pentru o viață mai bună, ci au rămas, trecând prin toate, cu demnitate și curaj, până la sacrificiu, pentru a păstra vie esența neamului românesc”.

În semn de prețuire, primarul a primit cadou de la organizatori o căciulă dacică.

„Mulțumesc domnului general Mircia Chelaru pentru darul simbolic: căciula dacică a vechilor tarabostes, ce reprezintă noblețea luptătorului dacic, transmisă ca garant al demnității în portul țăranului român.

Căciula se ridică în fața lui Dumnezeu și a conducătorului benefic!”, spune Cristian Gentea.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site