Este o premieră la Pitești, consilierul local Sorin Apostoliceanu, în calitate de președinte de ședință, a hotărât ca dna Ana Stan, consilier local din același partid ca și Apostoliceanu (PNL) să părăsească ședința, pentru că a vorbit fără să fie înscrisă la cuvânt. Apostoliceanu a invocat Art.233, alin. 1), litera d) din Codul Administrativ, în care președintele de ședință poate aplica sancțiuni mergând până la eliminarea din sală a consilierilor „indisciplinați”. În principiu, ca să se ajungă la a patra sancțiune, ar fi trebuit aplicate primele trei, în ordine, și consemnate în procesul verbal, or nu s-a întâmplat așa.
Sancțiune dură
Practic Apostoliceanu a aplicat direct cea mai aspră sancțiune, iar Ana Stan a părăsit demnă sala. La cum o cunoaștem, nu credem că lucrurile vor rămâne așa și nu va contesta sancțiunea. Unii consilieri au fost indignați pentru modul în care s-a făcut acest lucru. Ana Stan se știe că este o adevărată doamnă, dar și-a făcut publice niște nemulțumiri cu privire la modul în care este tratată în partidul său, la faptul că nu este ascultată și nu este lăsată să vorbească, iar asta l-a nemulțumit foarte mult pe Apostoliceanu. Dumitru Tudosoiu a fost unul dintre cei care au spus că nu s-a procedat corect în această privință, dacă nu chiar ilegal.
Consilierul Dănuț Dinu, în semn de solidaritate cu Ana Stan, a părăsit și el sala, spunând că este obișnuit, din anii cât a lucrat în poliție, cu modul în care „ți se băga pumnul în gură”, dar nu este de acord cu modul nedemocratic în care Ana Stan a fost scoasă din ședință și în semn de protest dar și de solidaritate cu aceasta, a părăsit sala.
Scandalul a fost pentru proiectul inițiat de 4 consilieri liberali (Apostoliceanu, Coteț, Dumitrașcu și Șerbănoiu) pentru acordarea de stimulente în valoare de 2500 lei pentru nou-născuți. Secretarul primăriei, dl. Călugăru, a spus că nu va da aviz de legalitate, întrucât consiliul local nu se poate substitui ministerului abilitat să ia decizii în ceea ce privește protecția socială a mamelor cu copii mici, sau Guvernului în ceea ce privește măsurile de stimulare a creșterii natalității.
Oricum, proiectul a picat la vot, asta pentru că deși populist, este ilegal, iar, cu excepția inițiatorilor lui, consilierii locali au înțeles asta și au votat împotrivă sau s-au abținut, cum a fost cazul grupului de consilieri USR.