17.6 C
Pitești
14 apr. 2024

Poporul – vinovatul de serviciu!

Poporul – vinovatul de serviciu!
Așa am înțeles de la cei doi oameni de ,,stat” – politicieni nu funcționari (a nu se confunda) care au încercat, dar sigur nu au reușit, să convingă pe cei curioși sau interesați, că ceea ce ,,grăiesc”, de cele mai multe ori separat, dar hotărăsc ei împreuna, reprezintă ,,dorința” poporului care nu are somn și liniște până nu este sigur că ,,glasul’ său este auzit atât la Palatul Victoria cât și la Cotroceni. Acest popor obosit (de atâtea nevoi, nu?) își ,,dorește” alegeri comasate (din spusele doamnei de la justiție – antemergătorul liberal), liste comune sfidând democrația (o noțiune antică și perimată), o coaliție puternică împotriva extremismului și o reprezentare bicefală în Parlamentul european! Mai mult, ,,vectorul” popular a indicat ca lista comuna de la europarlamentare să fie ,,deschisă” (adică pe primul loc) de o doamnă independentă (ca replică pentru mizeria din politică) pe care aș identifica-o ca fiind ,,organizatoarea” programului prezidențial (chiar turistic) care, după alegerile din septembrie, poate să primească ,,preavizul” urmând ca în decembrie să intre în … șomaj! Poporul a manifestat cu lozinci gen ,,Vrem alegeri comasate de prețuri ne doare-n … spate!”.

Am asistat, miercuri seara, la o parodie tip – Stan și Bran în care au fost sfidate cele mai elementare reguli ale bunului simț, o tragicomedie! Parcă a reînviat echipa conducătoare din urmă cu peste 30 ani perfecționată în jonglerii politice, dar cu aceeași atitudine de dispreț, față de popor, față de oameni, față de electorat. Dar ,,Ion” nu le spune cât de penibili sunt? Ion, unde a dispărut Ion, cel care trebuie să preia sesizările cetățenilor și să le pună pe masa din biroul premierului? Sau chiar EL i-a dezinformat confundând preocuparea românilor pentru ziua de mâine și creșterea aberantă a prețurilor cu dorința acestora de comasare a alegerilor, respectiv menținerea în viață a unei coaliții cu un scop bine determinat – lupta împotriva unui adversar încă nedefinit, la care se adaugă, cunoscuta ,,abordare” … interesul național (în traducere autohtonă apărarea privilegiilor individuale și de grup ale unor indivizi ,,refugiați” în politică, gata să sacrifice idealurile unui popor răbdător și mult prea înțelept).

Este bine să fie auzit glasul cetățenilor care, raportat la alegeri, și-ar dori (a fost demonstrat prin referendum) un parlament suplu – cel mult 300 de protejați (aleși) – cu cheltuieli reduse și eficiență maximă, și-ar dori legi eficiente nu cârpite cu ordonanțe guvernamentale sau hotărâri de miniștrii, prețuri decente și respect. Cât despre ,,minciuna” folosită de cei doi corifei, în mod repetat, la conferința de presă – poporul și-a dorit; a dorit poporul; ne-au spus oamenii … aceasta poate să fie demonstrată în seara de 9 iunie a.c. la deschiderea urnelor, după numărarea voturilor – dacă numărul de voturi valabil exprimate la alegerile locale este cu mult mai mare decât numărul voturilor validate pentru alegerile europarlamentare (același număr de votanți) rezultă că cetățenii s-au prezentat pentru a-și alege liderii locali fiind dezinteresați de … comasarea (salvarea unui curent istoric – curentul liberal). Și am mai reținut o promisiune (singura) – dacă Ciolacu nu câștigă toate alegerile (presupun că și cele prezidențiale) își va da demisia. Vai ce pierdere, domnule Ciucă! Cum vă veți mai descurca în ,,tranșeele” politicii românești? Dacă vă retrageți împreună vă recomandăm să ,,consultați” pe … Ion și să (re)citiți ,,Pădurea spânzuraților” – același autor – inspirat din istoria românilor pe care o ignorați, autor care sfârșește în ,,fieful” Brătienilor pe care încercați să-i reprezentați ca un ,,epigon” împins în față!
Vă sprijinim în acest demers (pe amândoi) asigurându-vă, la nevoie, doza de …

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI