14.8 C
Pitești
27 feb. 2024

Pompierii români plecați în Grecia, niște „extratereștri”

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis sâmbătă, 7 august, că pompierii români care au plecat în Grecia să ajute autoritățile elene în lupta cu incendiile au ajuns la destinație. Printre ei și cei 11 argeșeni  (1 ofițer și 10 subofițeri) plecați de la ISU Argeș.

„Ofițerii responsabili de coordonarea modulului de intervenție din România au intrat în legătură cu omologii lor eleni în vederea stabilirii locației și a modului de organizare a pompierilor români care vor acționa alături de celelalte module internaționale sosite în ajutor, în scopul limitării răspândirii incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul grecesc”, au transmis reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

Românii – remarcați în presa elenă

O publicație online din Grecia descrie într-un articol modul de operare al pompierilor români mobilizați să stingă incendiile din insula Evia, scrie ziare.com

Redactorii publicației fimes.gr spun că ceea ce-au făcut pompierii români imediat ce au ajuns la locul intervenției din insula grecească Evia i-a determinat pe localnici să-i privească precum niște extratereștri.

„Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se arată în articolul menționat.

„Vor fi oaspeții noștri anul viitor!”

În semn de mulțumire pentru modul lor de acțiune, primarul din Thassos a anunțat că le va oferi cazare gratuită anul viitor într-o stațiune de acolo. „Le oferim ospitalitatea pentru efortul pe care-l fac de a stinge incendiile din pădurile noastre”, a spus acesta.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, divizia de pompieri detașată în Grecia a lichidat în prima zi mai multe focare de incendiu, urmând să continue activitatea non-stop în schimburi de zi și de noapte.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI