24.3 C
Pitești
24 sept. 2023

Pentru ce au dat polițiștii rutieri 220 de amenzi într-o zi

În ziua de 08 ianuarie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultima zi a săptămânii, au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

  • PITEȘTI: Acțiuni pentru reducerea riscului rutier pe drumurile din județ

În ultima zi a săptămânii, polițiștii Biroului Rutier Pitești au desfășurat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în urma cărora rezultă rănirea persoanelor implicate, dar și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor la regimul rutier care au fost constatate, pe parcursul celor 24 de ore au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.515 lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 10 permise de conducere (dintre care 3 alcool și 7 viteză) și retragere a 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate și două infracțiuni la regimul rutier.

  • Conducea prin oraș, deși avea permisul suspendat 

Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 37 de ani, din Cocu, care conducea un autoturism pe str. Nicolae Dobrin din Pitești, în urma verificărilor stabilindu-se că acesta figura cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  • Radarul a luat 7 permise

Polițiștii rutieri piteșteni, care acționau pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul legal de viteză, au depistat, în 24 de ore, 7 conducători auto care au depășit cu mai mult de 50 km/h viteza legală de pe sectoarele de drum unde au fost constatate abaterile, fapt care a avut ca urmare și reținerea permisului de conducere, vitezele cu care au fost înregistrați fiind cuprinse între 104 și 130 de km/h.

Astfel, polițiștii rutieri au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bradu, care conducea un autoturism pe bld. Frații Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 130 km/h (cu 80 km/h mai mult decât limita legală). Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

De asemenea, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 44 de ani, din Suseni, care conducea un autoturism pe bld. Frații Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 108 km/h (cu 58 km/h mai mult decât limita legală). Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

  • TOPOLOVENI: Conduceau cu viteză excesivă

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul legal de viteză, precum și a altor abateri generatoare de evenimente rutiere.

În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.365 de lei, și au reținut 2 permise de conducere (viteză) și un certificat de înmatriculare.

Astfel, polițiștii rutieri au depistat un tânăr de 19 de ani, din Leordeni, care conducea un autoturism pe DN 7 Topoloveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

De asemenea, polițiștii rutieri au depistat un alt tânăr, de 21 de ani, din Leordeni, care conducea un autoturism pe DN 7 Leordeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 121 km/h.  Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  • Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 08 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, asigurarea și menținerea ordinii publice și verificarea transportului de material lemnos.

Cu ocazia acțiunii, în urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.280 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și a Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială.

Dintre sancțiunile aplicate, două au fost ca urmare a consumului de alcool. Astfel, polițiștii au depistat un bărbat de 39 de ani, din Dobrești, care conducea un autoturism pe raza localității Priboieni, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au depistat un alt bărbat, de 42 de ani, din Beleți-Negrești, care conducea un autoturism pe DJ 739, pe raza localității Dobrești, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, conducătorii auto au fost sancționați cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  • De asemenea, în ziua de 08 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 34 de ani, din Nucșoara, care conducea un autoturism pe DJ 731, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

  • Lovise barierele de la calea ferată

În noaptea de 07 spre 08 ianuarie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 38 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Țițești, care prezenta avarii la nivelul parbrizului și a pavilionului, din verificările efectuate stabilindu-se că avariile au fost produse ca urmare a impactului cu barierele de la trecerea la nivel cu calea ferată amplasate în comuna Stâlpeni, cu care a intrat în coliziune.

Conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

 

 

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI