0.9 C
Pitești
09 feb. 2023
spot_img

Furturi de lemne depistate de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au acționat pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de material lemnos și a faptelor ilegale asociate exploatării, circulației, depozitării și comercializării materialelor lemnoase pe raza de competență.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au depistat patru barbați, care transportau material lemnos cu un tractor, respectiv cu trei atelaje, și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, dintre care una cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar celelalte trei cu avertisment, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind confiscată cantitatea de 2,5 mc material lemnos, de esență ulm și plută.

Astfel, polițiștii au depistat un bărbat de 29 de ani, din Vedea, care transporta material lemnos cu un tractor, fără a deține documente care să justifice proveniența legală sau documente de însoțire a materialului lemnos.

Materialul lemnos a fost evaluat cu sprijinul unui specialist silvic, constatându-se că transporta 1,3 mc material lemnos din specia ulm (resturi exploatare). Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Pitești.

  • L-au prins cu căruța cu lemne

În ziua de 08 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 că o persoană ar fi tăiat și sustras material lemnos în zona unui teren din afara fondului forestier national, la limita dintre municipiul Pitești, orașul Ștefănești și localitatea Călinești.

Persoana în cauză a fost depistată de polițiști, în timp ce transporta cu un atelaj material lemnos, fără a deține documente care să justifice proveniența legală sau documente de însoțire a materialului lemnos.

Materialul lemnos a fost evaluat cu sprijinul unui specialist silvic, constatându-se că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,2 mc diverse esențe.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești l-au sancționat pe bărbatul în cauză cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!