28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

Poliția rutieră – control inopinat pe DN7. Controlează tot ce mișcă (VIDEO)

Astăzi, 11 iulie a.c., începând cu ora 09:00, Serviciul Rutier din Poliția Argeș organizează o acțiune de control, pe linie rutieră, pe DN 7 Pitești – Rm. Vâlcea, la ieșirea din Bascov spre Valea Ursului. Echipați cu pistolul radar, polițiștii s-au poziționat într-un punct strategic, în parcarea hotelului Sorelo, de unde pot măsura depășirile de viteză, dar pot urmări și alte potențiale încălcări ale legii, cu risc de accident.

Suntem la fața locului, pentru a urmări cum decurge acțiunea de control. Sunt vizați în special cei care circulă cu TIR-urile, dar echipajele prezente controlează tot ce mișcă. Viteză, alcool, manevre ilegale în trafic… acestea sunt țintele pe care le urmăresc polițiștii, duminica dimineață fiind mult mai probabile infracțiunile din cauza consumului de alcool, datorate în special faptului că relaxarea a dat liber la nunți, botezuri, petreceri private cu mult mai mulți participanți. Consumul de alcool duce implicit la depășirea vitezei, cei mai mulți vitezomani prinși în trafic fiind cei sub influența alcoolului.

DN7 are un potențial major de accidente, având în vedere traficul greu care se desfășoară pe el, faptul că drumul traversează câteva localități foarte populate (Bascov, Valea Ursului, Drăganu, Morărești etc.) dar și faptul că este singura cale de acces spre Rm. Vâlcea, vestitul „Dealul Negru” căpătându-și chiar numele de la cât de multe familii a îndoliat de-a lungul timpului.

Primul oprit – un autoturism VW care circula în direcția Rm. Vâlcea, depistat cu 73 km/oră. Al doilea, un Logan cu număr de Vâlcea, oprit pentru depășirea vitezei, șoferul a fost pus să sufle și în etilotest, dar rezultatul a fost zero.

Încă unul a mai picat la testul vitezei. 81 km/ oră.

Acțiunea a continuat până în jurul orei 11 și s-a finalizat cu o „recoltă” destul de bogată. Nu au fost cazuri grave de încălcare a legii iar asta ne bucură. La finalul acțiunii ne-am fotografiat (polițiști plus jurnaliști), prezenți într-o acțiune comună, aceea de prevenție. Pentru că scopul ei nu a fost să amendeze șoferii, ci să-i facă să conștientizeze asupra pericolului încălcării legislației rutiere.

Poliția a avut o acțiune de control și ieri, la ieșirea din A1, pe strada Serelor din Bascov, în urma căreia polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, toate pentru depășirea vitezei maxime admise, de 100 km/oră.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site