8.2 C
Pitești
28 feb. 2024

Misiuni de noapte pentru salvamontiștii argeșeni

Orele 20.18, apel prin 112, persoană de sex masculin, la coborârea din Piscul Negru a alunecat și s-a accidentat la un picior. Pierde sânge și nu poate coborî singur. A intervenit patrula de serviciu de la Cota 2000, cu o echipă de 4 salvatori montani, pentru acordarea primului ajutor și transport până la Transfăgărășan a bărbatului accidentat. Traumatismul s-a produs în urma unei căzături. Bărbatul a fost adus în siguranță la șosea, de unde a fost preluat de ambulanță și transportat la spital.
Orele 21.19, apel 112, două persoane epuizate fizic, în traseul principal de creastă, sub Vf. Iezerul Caprei, la întoarcerea din Vf. Negoiu spre Lacul Capra (unde își aveau corturile). Întrucât echipa de intervenție de la Baza de salvare montană Cota 2000 nu s-a întors de la misiunea din Piscul Negru, li s-a recomandat turiștilor să se odihnească puțin iar dacă nu pot continua deplasarea să rămână pe loc până sosește echipa de salvatori montani.
              Salvamont: Ora 23.00. S-a rezolvat, au ajuns cu bine la corturi.
Una dintre cele mai respectate meserii din lume, aceea de salvator montan, este percepută foarte bine de public. Iată numai câteva dintre comentariile pe care oamenii le fac pe pagina de facebook a serviciului Argeș.
Marian Pistoi (fb): Tot respectul pentru ceea ce faceți.
Cristi Cris (fb):Multumesc unei echipe de salvare care ieri a tras mașina lângă un urs și a aprins semnalele luminoase și sonore pt a-l goni, pt ca noi să putem ajunge la mașina care era la 20 m. Respect munca domnilor de la salvamont.
Cosmin Robescu (fb): Respect salvatorilor montani!
Turcea Marian (fb): Respect !!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI