22.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Poliția cu ochii pe drogați… și nu numai

Poliția cu ochii pe drogați… și nu numai!

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 67 de filtre.

Au fost legitimate 932 de persoane, au fost verificate 677 de autoturisme și au fost efectuate 211 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 54.000 de lei, dintre care 200 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 8 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog și jandarmi argeșeni, au intensificat activitățile informativ-preventive, la festivalul Analogue din Mioveni și în zonele cu aglomerări de persoane.

Au fost transmise recomandări cu privire la principalele măsuri de siguranță pentru protejarea bunurilor personale, precum și pentru prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri.

Astfel de acțiuni vor continua, pentru ca argeșenii să petreacă, în siguranță, acest sfârșit de săptămână.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI