11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Poliția confirmă cazul cerbului braconat

Poliția confirmă cazul cerbului braconat

《 În urma informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la cercetările desfășurate de polițiști cu privire la nerespectarea regimului armelor și braconaj cinegetic, pe raza comunei Nucșoara, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

În noaptea de 2 spre 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, care acționau împreună cu reprezentanții Direcției Silvice Argeș și ai Ocolului Silvic Domnești, au depistat un autovehicul care nu își justifica prezența în Fondul de vânătoare.

Polițiștii au procedat la efectuarea de verificări specifice față de un bărbat de 56 de ani, din Corbi, aflat în autovehicul, care este deținător legal de arme de vânătoare, în urma verificărilor stabilindu-se că cel în cauză a încălcat regimul armelor și munițiilor, prin aceea că a scos armele, deținute legal, de la locul de deținere, în mod nejustificat, cu încălcarea obligațiilor specifice Legii 407/2006, armele fiind identificate la un alt imobil decât adresa de deținere.

Totodată, în urma verificărilor în Fondul de vânătoare, specialiștii silvici au identificat și cadavrul unui cerb, ce prezenta urme de împușcare, rezultând indicii că bărbatul identificat l-ar fi împușcat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic, în care cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Polițiștii au dispus ridicarea în vederea cercetărilor a armelor de vânătoare ce nu se găseau în locul autorizat de deținere, și a muniției aferente.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei expertize de specialitate pentru stabilirea cauzelor decesului animalului.

Urmează ca în cauză să fie efectuate și alte activități de cercetare, pentru administrarea de probatoriu, în funcție de care să fie dispuse măsurile legale care se impun.》, transmite Poliția Argeș.

Cele de mai sus confirmă faptele relatate de noi în articolul Cerb braconat la Nucșoara. Făptașul a fost prins rapid

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI