17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Piteștenii se vor putea pensiona mai devreme

Piteștenii se vor putea pensiona mai devreme

Cetățenii care au locuit minimum 30 de ani în Pitești și pe o rază de 8 km în jurul Piteștiului se vor putea pensiona mai devreme cu doi ani.

Ieri a fost aprobat în Camera Deputaților, ca for decizional, un amendament de modificare a art.65, alin.(5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care s-a propus modificarea listei localităților ai căror locuitori pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare din cauza poluării industriale remanente. Singura localitate din județul Argeș inclusă pe această listă este Piteștiul.

Pentru piteșteni și cei din zona adiacentă s-a constatat că fosta platformă Arpechim este un „sit contaminat”, care a poluat zona și a redus speranța de viață a celor care au locuit aici un timp îndelungat. Așadar, aceștia pot cere pensionarea mai devreme cu doi ani, fără a fi penalizați. Proiectul amendamentului a fost propus de patru deputați PSD de Argeș.

Legea votată atât de Senat pe 6 martie, cât și de Camera Deputaților pe 13 iunie, va fi trimisă spre promulgare președintelui Iohannis și va intra în vigoare după ce se va publica în Monitorul Oficial.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI