11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Până când ține vremea rea

Până când ține vremea rea

Vreme rea, temperaturi foarte scăzute dar și ploi însemnate cantitativ, în extindere ca arie începând de duminică după-amiază, a anunţat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

,,Până miercuri aşteptăm episoade succesive cu ploi şi cantități chiar mai însemnate de apă, peste 15-20 de litri pe metru pătrat, iar la munte, ținând cont că temperaturile se mențin coborâte, aşteptăm ninsori și lapoviţă la
peste 1.500 de metri și chiar depunerea unui strat de zăpadă mai important în Carpații Meridionali”.

După ce am fost răsfățați cu temperaturi de vară la începutul lunii aprilie, în următoarele zile vremea va fi capricioasă şi deosebit de rece. Elena Mateescu, directorul ANM a explicat ce ne așteaptă:

„Vom vorbi în continuare detemperaturi foarte coborâte, în special în jumătatea nordică a ţării, acolo unde maximele nu vor mai depăşi 12… 14 grade Celsius, cât ar trebui în mod obişnuit să înregistrăm din punctul de vedere al minimelor. lar minimele vor fi unele foarte coborâte, mai ales în depresiuni, spre -5 sau -6 grade Celsius. Chiar şi în Capitală, o minimă de 4 grade Celsius.
Chiar şi zilele de început de săptămână, luni şi marţi, acelaşi ecart al valorilor de temperaturi, după care vremea va intra într-un ușor proces de încălzire, astfel încât ne vom apropia, din nou, de ceea ce înseamnă maxima unei zile de vară de 24… 25 de grade Celsius.
Până atunci însă, şi forma precipitaţiilor, mai ales la munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, asociate şi cu un vânt de 70-80 km/h indică o vreme deosebit de rece. Şi la acest
moment, avem stațiuni unde înregistrăm strat de zăpadă insistent. De pildă, la Vârfu Omu aproape 80 de centimetri, la Bâlea Lac peste 50 de centimetri, la Căliman, de asemenea, 35 de centimetri”, a declarat Elena Mateescu, directorul executiv al ANM.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI