12.1 C
Pitești
16 mart. 2025

Ouăle roşii de Paște: cât timp putem să le mâncăm fără probleme

Pe cât de iubite, pe atât de periculoase sunt ouăle roșii de Paște, pentru că dacă sunt consumate în exces, pot să apară probleme de sănătate. Ceea ce puţină lume ştie însă este faptul că ouăle fierte au un termen de valabilitate, în care pot fi consumate fără să ne pună sănătatea în pericol, mult mai mic decât ouăle crude. Prin fierberea ouălor, stratul protector al acestora se subţiază, ceea ce permite bacteriilor să ajungă mai uşor pe partea consumabilă din ou, prin coajă.
Nici nutriţioniştii, nici medicii veterinari nu recomandă consumarea ouălor fierte la câteva zile după fierberea lor, cu atât mai puţin dacă acestea nu au fost păstrate în frigider. Totuşi, ouăle fierte, de obicei în Joia Mare, sunt consumate câteva zile după aceea, cel puţin patru. Cei mai permisivi nutriţionişti permit consumarea lor până în a cincea zi după fierbere, dacă sunt păstrate la frigider.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

52,300FaniÎmi place
3,200AbonațiAbonați-vă

NOUTĂȚI

Mentenanta site, Administrare site Realizare site Wordpress, Mentenanta site, Wordpress