3.4 C
Pitești
04 mart. 2024

Nimic care să-l incrimineze pe Armand Chiriloiu…

După un an și jumătate de investigații, ANI n-a găsit nimic care să-l incrimineze pe Armand Chiriloiu, și a clasat dosarul.

Directorul Direcției Silvice Argeș a fost reclamat la ANI (Agenția Națională de Integritate) de către o persoană fizică (necunoscută), că ar avea o avere nejustificată față de venituri. Nimic uimitor aici, atâta vreme cât omul acesta e terfelit prin ziare și reclamat de către diverși inși, sub protecția anonimatului, la toate forurile unde se pot face plângeri.

Uimitor pentru cei care se ocupă cu reclamațiile, de fiecare dată Chiriloiu a ieșit nevinovat. Iar averea „fabuloasă” care i se pune în cârcă nu e așa de fabuloasă pe cât reclamă ei, fiind justificată prin veniturile obținute legal.
Să nu uităm, totuși, că Armand Chiriloiu este director al Direcției Silvice Argeș din anul 2012, iar veniturile sale obținute ca drepturi salariale sunt pe măsura responsabilităților.

Reclamat a doua oară la ANI

Este pentru a doua oară când Chiriloiu este reclamat la ANI. Și prima reclamație, privitor la perioada de dinainte de 2019, s-a finalizat tot prin clasarea dosarului, ca și de această dată.

Pentru cine nu știe ce înseamnă un dosar la ANI, vrem să vă spunem că investigațiile care se fac sunt ample, extrem de aplicate și minuțioase, exact ca într-o anchetă a procurorilor, și includ absolut toate mișcările de patrimoniu ale celui cercetat. Astfel, s-au verificat toate actele privitoare la veniturile și cheltuielile familiei în cei patru ani analizați (2019, 2020, 2021 și 2022), extrase de cont, proprietăți înstrăinate sau dobândite, declarații de avere și de interese depuse, s-au cerut date la 14 entități (angajatorul celor doi soți – Romsilva, primării, OCPI, Finanțe, Înmatriculări Vehicule, Evidența Persoanelor etc.) și la toate societățile bancare din România, s-au verificat – operațiune cu operațiune – depuneri sau extrageri de numerar din conturi, venituri și cheltuieli prin virament, acte autentice cu proprietățile și mașinile familiei etc.

În final soluția a fost aceeași – clasarea dosarului, întrucât „nu au fost identificate diferențe semnificative în sensul prevederilor art.18 din Legea 176/2010„. Cu alte cuvinte, Chiriloiu își poate justifica întreaga avere prin veniturile legale obținute de el și soția sa, venituri care au fost supuse impozitării către stat.

Majoritatea cred că atunci când cineva intră pe mâna procurorilor sau a Fiscului, în malaxorul controalelor, e aproape imposibil să iasă „basma curată”. Iată că Armand Chiriloiu a ieșit curat, cauza fiind clasată și de această dată.

Se vor dezumfla reclamagii?

Sunt oameni care și-au făcut un țel din a-l reclama pe Chiriloiu sau din a-l defăima în presă. Resorturile urii acestora nu o poate înțelege niciun om de bună credință. E ușor să acuzi, să reclami, dar e greu de „înghițit” înfrângerea. Iar cititorii (deștepți) de presă au ajuns să înțeleagă că cel care aruncă cu piatra nu are niciodată dreptate.

CITESTE ȘI: ANI l-a găsit „curat” pe Chiriloiu…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI