18.1 C
Pitești
14 iun. 2024

Ne civilizăm doar cu forța?

Ne civilizăm doar cu forța?

Vacile unui cetățean pe carosabil, strada plină de balegă, mașinile nevoite să ocolească sau să frâneze. Și – culmea – nu dintr-o greșeală, să spunem că ar fi o excepție. Ci mânate chiar de stăpânul lor pe trotuar și pe carosabil, deci un lucru obișnuit. Nu la țară, unde ar fi normal să întâlnești astfel de situații la tot pasul. Nu, ci pe strada George Coșbuc din  mun. Pitești.

Priviți cu atenție fotografiile. Unul dintre șoferi chiar a trebuir să frâneze pentru că o vacă era cât pe ce să se urce pe mașină.

Ne plac animalele și nu avem nimic cu posesorii lor. Dar dacă ne plângem de lipsa civilizației și a curățeniei, trebuie să obligăm stăpânii animalelor să respecte niște reguli. În primul rând, cele de bun simț, să strângă dejecțiile lăsate de acestea pe domeniul public (și asta e valabilă și pentru câini!), amenzile care se pot aplica în aceste cazuri fiind destul de mari. Apoi cele rutiere, de interdicție de a circula pe anumite drumuri sau prin orașe. Aici intervin măsurile coercitive și chiar în ceea ce privește accesul căruțelor cu cai în Pitești (se știe că este interzis!), existând atât amenzi cât și posibilitatea confiscării atelajelor și a animalelor. Dar în cazul vacilor pe asfalt ce facem? Nu se poate să nu fie cunoscut cazul, să nu fi ajuns și la urechile poliției sau ale poliției locale, pentru că respectivul cetățean a mai fost văzut/fotografiat cu vacile pe stradă, și dat „la ziar”. Și degeaba.

***

Care este rolul presei într-o societate? Aceea de a semnala ANORMALUL. Fie cel pozitiv, fie mai ales cel negativ. Mulți vor spune: S-au epuizat subiectele, nu mai aveți ce scrie? Ba bine că nu! La tot pasul există subiecte de presă, trebuie doar să le vezi. Sau mai bine zis, să nu te faci că nu le vezi.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site