17.6 C
Pitești
14 apr. 2024

Ne-a vizitat judeţul ambasadoarea Turciei în România

Astăzi, 20 mai a.c., Consiliul Județean Argeș a primit vizita Excelenţei Sale, doamna Füsun ARAMAZ – Ambasador al Republicii Turcia la București. La întâlnire, din partea autorităților județene, au participat dl. Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele C.J. Argeș, dl. Cristian Gentea – primarul municipiului Pitești, dl. deputat Nicolae Georgescu, dl. George Caval – președintele C.C.I.A. Argeș, dna Emilia Mateescu – prefectul județului Argeș și dl. Emanuel Soare – subprefect.

Delegația din Turcia a fost constituită din E.S. doamna ambasador Füsun ARAMAZ, dl. Güven GÜNGÖR – președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), dl. Barbaros YIKAR – Secretar General al TIAD, dna Sude GÜRCAN – atașat economic al Ambasadei, dl. Evren GÜNER – consilier al Ambasadei.

Discuțiile au vizat stadiul relațiilor bilaterale România și Turcia, pe diverse domenii, precum cel cultural și economic.

În cadrul întâlnirii, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, dl. Adrian Dumitru Bughiu, a subliniat importanța și trăinicia legăturilor diplomatice oficiale dintre România și Turcia, punctând, în special, momentul anului 2011 atunci când s-a semnat parteneriatul strategic între președinții celor două state: „Se pare că anul 2011 a fost un an de succes al relațiilor bilaterale. Și la nivelul județului Argeș, Consiliul Județean Argeș a semnat în anul 2011 o înfrățire cu orașul Turkler – Alanya. Considerăm că economia județului este în stransă legatură cu investițiile turcești. La nivelul României există aproape 16.000 de societăți comerciale cu capital turcesc, care aduc un aport de aproximativ 800 de milioane de dolari. Înainte de pandemie, la nivelul anului 2019, schimburile bilaterale au depășit 6 miliarde de euro. Vă asigurăm de toată deschiderea pentru continuarea acestor relații reciproc avantajoase.”

Întâlnirea de astăzi coincide cu împlinirea a 633 de ani de atestare documentară a Municipiului Pitești, ocazie cu care E.S. doamna ambasador Füsun ARAMAZ a ținut să transmită un mesaj: „Vă doresc la mulți ani pentru zilele orașului. Mă bucur că sunt aici într-o zi importantă și le mulţumesc gazdelor pentru primire. Relațiile dintre România și Turcia datează de foarte mult timp, iar anul acesta sărbătorim 10 ani de parteneriat strategic. Aceste relații sunt multilaterale, pe domenii precum securitate, economie, turism etc. Turcia este printre primele locuri în ceea ce privește relațiile de afaceri. De aceea, am venit însoțiți de reprezentanții TIAD (Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România). Dorim să întărim relațiile existente și să adăugăm altele noi, iar această întâlnire este un prim pas în acest sens. De multă vreme ținem legătura pentru dezvoltarea relației dintre Argeș și Turcia și suntem foarte bucuroși de această vizită.” – E.S. dna. Füsun ARAMAZ – Ambasador al Republicii Turcia la București.

„Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD) a fost înființată în anul 1993 și activează pentru a îmbunătăți dezvoltarea relațiilor socio-economice în special, dar și culturale. Argeșul este o zonă foarte importantă ca destinație investițională, în special în domeniul auto, dar și ca partener comercial bilateral. În ceea ce privește turismul, vizitez Transfăgărășanul cel puțin o dată pe an, cu familia și prietenii. Am recomandat această zonă turistică tuturor ambasadorilor Turciei în România”- dl. Güven GÜNGÖR – președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD)

În calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia, dl. deputat Nicolae Georgescu a transmis următorul mesaj: „Vă asigur că România este un partener strategic pentru Turcia și viceversa. Din perspectiva relațiilor pe care Turcia le are cu Uniunea Europeană, veți găsi întotdeauna un prieten și un partener de nădejde în România.”

Vizita în județul Argeș a E.S. doamna Füsun ARAMAZ – Ambasador al Republicii Turcia a continuat la Muzeul Județean Argeș, unde a participat la vernisajul expoziției foto-documentare „GÖBEKLİTEPE – primul sanctuar al lumii”, organizată în colaborare cu Institutul Cultural Turc Yunus Emre București.

 

 

Sursa: facebook/ Consiliului Judeţean Argeş

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI