6.5 C
Pitești
21 feb. 2024

Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv la 5 ani cu executare

Azi, Mircea Drăghici, fost deputat și trezorier al PSD, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în regim de detenţie. Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința pronunţată de instanţa de fond în octombrie 2020, respingând apelul acestuia ca nefondat.

Mandatul a și fost pus în executare de polițiști, așa cum informează Poliția în comunicatul transmis presei: „În ziua de 01 iulie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș – Biroul Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, privind un bărbat de 55 de ani, din Pitești, condamnat la pedeapsa închisorii pentru cinci ani, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de delapidare și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.
Bărbatul a fost depus la penitenciar.”

În calitate de trezorier al PSD, Mircea Drăghici şi-a însuşit 380.000 de euro din subvenţiile primite de partid, pentru a-şi cumpăra o casă.

În octombrie 2020, magistraţii ÎCCJ l-au condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate şi i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale. De asemenea, Mircea Drăghici a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru delapidare. Cele două pedepse au fost contopite, astfel că ar urma să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv de patru ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită, astfel că totalul pedepsei va fi de cinci ani.

Pentru o altă infracțiune de delapidare a fost achitat, întrucât PSD, în calitate de parte vătămată, nu s-a constituit parte civilă în cauză. Magistrații au decis și confiscarea de la Mircea Gheorghe Drăghici a sumei de 19.000 euro.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI