14.8 C
Pitești
27 feb. 2024

Lunca Argeșului – un parc foarte căutat de piteșteni

Pe căldura care a fost astăzi, mulți piteșteni au căutat răcoarea unei plimbări în parc. Și dacă unii preferă Trivalea, alții Ștrandul, o destinație tot mai agreată în ultima vreme a devenit Lunca Argeșului. Poziționat pe malul râului Argeș și construit cu fonduri europene, parcul oferă, în afară de o plimbare plăcută pe aleile sale și posibilitatea să te odihnești, să socializezi sau să citești o carte așezat pe o bancă, la umbră și aer curat. Nu mai vorbim de posibilitatea de a practica sportul preferat, de a face gimnastică la aparate sau de a-ți petrece plăcut timpul liber împreună cu copiii: există aici terenuri de fotbal, de bashet, de tenis, aparate de fitness, locuri de joacă pentru copii dotate cu o mulțime de minunății etc. De asemenea, ai posibilitatea de a închiria un kart cu pedale, cu care să te plimbi relaxat (karturile sunt închiriate de oameni la orice vârstă, chiar și de cupluri de pensionari). Prețurile sunt accesibile și acestea se pot închiria cu ora.

În parc sunt și câteva magazine care vând diverse produse foarte căutate: răcoritoare, înghețată, gogoși, porumb, floricele, vată de zahăr – tot ce iubesc copiii și nu numai ei. De-a lungul aleilor sunt amenajate și cișmele cu apă, o bilă albă pentru municipalitate. Față de anii anteriori, când trebuia să vii cu sticla de apă la tine sau cu chipsurile în geantă, acum găsești totul la discreție. O îmbunătățire considerabilă a confortului cetățeanului, zicem noi.

La intrare sunt amenajate locuri de parcare, dar atunci când parcul se aglomerează, acestea aproape că devin insuficiente. Am observat totuși că tendința este ca tot mai mulți piteșteni să nu vină în parc cu mașina, ci cu bicicletele sau chiar pe jos. Pistele amenajate de-a lungul aleilor fac plăcută și ușoară plimbarea cu bicicletele aici.

Folosirea terenurilor este gratuită, la fel și locurile de joacă, aerul curat este gratis, voință și dorință de mișcare să fie!

Un singur inconvenient am observat în timpul plimbării noastre aici: mulțimea ciorilor care croncăne deasupra aleilor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI