17.6 C
Pitești
14 apr. 2024

La Hârsești – bloc de locuințe pentru tineri

La Hârsești – bloc de locuințe pentru tineri

După cum v-am mai informat, primarul comunei Hârsești, Ionel Moloiu, a câștigat un proiect pe fonduri nerambursabile pentru construirea unui bloc de locuințe pentru tinerii din comună. În mediul rural, proiectul este unic în județ, Hârseștiul fiind singura comună argeșeană în care se vor construi locuințe pentru tineri.

Zilele trecute, primarul Ionel Moloiu și constructorul lucrării au semnat contractul de execuție și și-au strâns mâna, așa că în luna martie, în zona târgului săptămânal se va deschide șantierul în lucru.

Cele 24 de locuințe sunt destinate tinerilor din comuna Hârsești, dar care trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a li se putea atribui un astfel de apartament modern, printre condițiile de bază fiind existența unei familii întemeiate și a unui loc de muncă stabil.

Proiectul cu finanțare europeană „Construirea de Locuințe nZEB plus pentru tineri în comuna Hârsești, județul Argeș” are o valoare de aproape 4 milioane de lei inclusiv TVA, fonduri europene nerambursabile, iar firma câștigătoare a licitației este Universal Termoconstruct Design din Bascov, cu subcontractant Elcas Systems 2001 SRL.

Anul școlar trecut a fost inaugurată și o grădiniță nouă și modernă pentru cei mai mici cetățeni ai satului, iar sala de sport a comunei este una de nivel urban, de unde deducem că primarul vrea să creeze condiții moderne pentru ca tinerii să rămână acasă, în satul lor.

Grădinița nouă din Hârsești inaugurată în 2022
Sala de sport din Hârsești, inaugurată în 2021

Nu mai vorbim de investițiile care s-au făcut în infrastructura comunei (asfalt, apă, canalizare etc.), dar și în educație și cultură, comuna având o prodigioasă activitate culturală (Ansamblul Doruri de câmpie, Călușarii din Hârsești etc.), desfășurată de inimoasa directoare Loredana Costache.

Abia așteptăm să vedem și un bloc modern la Hârsești și 24 de familii fericite. Felicitări primarului Ionel Moloiu, spor la treabă constructorului!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI