17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Jandarmii argeșeni – amenzi în minivacanță

Jandarmii argeșeni – amenzi în minivacanță

Jandarmii argeșeni mulțumesc cetățenilor care au ales să se bucure de aceste zile libere într-un mod responsabil, respectând recomandările noastre!

În perioada 11-15 august a.c., peste 400 de jandarmi argeșeni au acționat pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, în aceste zile fiind luate măsuri suplimentare pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor cultural-artistice, sportive și religioase desfășurate la nivelul județului.

Jandarmii argeșeni au fost angrenați în aproximativ 50 de misiuni de asigurare a ordinii publice, în principalele orașe și municipii ale județului, dar și în mediul rural, inclusiv în zonele montane.

De asemenea, jandarmii din cadrul Posturilor Montane Rucăr și Arefu au acționat și în această perioadă pentru combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravențională, desfășurând două activități de prevenire și de informare a turiștilor cu privire la regulile ce trebuie respectate în mediul montan.

În perioada de referință au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, dintre care 32 amenzi și 35 avertismente, în valoare totală de 5.900 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea normelor prevăzute în legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și Legea 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

De asemenea, jandarmii argeșeni au constatat și au întocmit actele procedurale de sesizare în cazul unei fapte de natură penală conform Legii 143/2000, art. 4, alin. 1, care prevede: “Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”. Actele întocmite au fost predate către Brigada de Combaterea a Crimei Organizate Pitești, pentru continuarea cercetărilor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI