35.4 C
Pitești
19 iul. 2024

Învață să joci cu clasă TENIS DE MASĂ!

,,Învață să joci cu clasă TENIS DE MASĂ”, un nou program al Fundației Conservation Carpathia pentru elevii din județul Argeș

Fundația Conservation Carpathia a lansat noul program, ,,Învață să joci cu clasă TENIS DE MASĂ”, pentru elevii din comunele Rucăr, Lerești, Stoenești, Valea Mare Pravăț și Nucșoara. Inițiativa își propune să ofere copiilor un cadru potrivit pentru a face mișcare și a contribui la dezvoltarea armonioasă a acestora. Elevii se pot înscrie până la data de 6 noiembrie, iar programul este gratuit.

Programul „Învață să joci cu clasă Tenis de Masă” este realizat de Fundația Conservation Carpathia, prin Fondul Carpathia, și pune bazele unui parteneriat pe termen lung cu cele șase școli din comunitățile județului Argeș. În cadrul programului fiecare școală este dotată cu echipamentele necesare derulării antrenamentelor: mese de tenis, palete și mingi, iar cu sprijinul Clubului Sportiv Voința Câmpulung șapte profesori de educație fizică și sport vor fi consiliați în dezvoltarea programelor de antrenament pentru copii.

Proiectul va include două antrenamente săptămânale de tenis de masă, timp de un an, pentru elevii cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani care studiază la școlile din comunele Rucăr, Lerești, Stoenești, Valea Mare Pravăț și Nucșoara. Copiii se pot înscrie în programul „Învață să joci cu clasă TENIS DE MASĂ” direct la profesorii de sport și educație fizică din școlile la care învață, până la data de 6 noiembrie.

Tenisul de masă este un sport care ajută copiii să și dezvolte și să și exerseze îndemânarea, viteza de reacție și de execuție. Totodată, sportul susține dezvoltarea fizică armonioasă, disciplinează și ajută copiii să lucreze în echipă.

Tenisul de masă este un sport cu tradiție în județului Argeș. Aici s au format mai mulți sportivi de performanță, iar Clubul Voința Câmpulung este unul dintre cele mai bune centre de tenis de masă din țară. Clubul de tenis Voința Câmpulung a fost înființat în anul 2002, și în ultimii ani sportivii clubului s-au calificat și au urcat pe podiumuri naționale și internaționale. Printre cele mai recente titluri naționale câștigate sunt: Campionatul Național Individual U11 – Nadalia Ionașcu, locul 1 și campioană națională în proba de dublu feminin, și Teodor Libianu, locul 2 și vicecampion național în proba de dublu masculin. Iar la nivel internațional România a fost reprezentată de trei sportivi ai Clubului Voința Câmpulung la Stiga Masters Minimes 2023, concurs destinat jucătorilor U11 din Europa.

De asemenea, clubul a dat echipei naționale de seniori a României un jucător valoros, Iulian Chiriță, care anul acesta a contribuit la victoria echipei naționale în drumul spre calificarea la Campionatul European. Deși programul dezvoltat împreună cu Fundația Conservation Carpathia în școlile din Argeș își propune să cultive dragostea copiilor pentru sport și mișcare, poate fi un punct de start pentru viitorii campioni la tenis de masă.

Fondul Carpathia este un instrument de finanțare destinat comunităților din jurul Munților Făgăraș, al cărui obiectiv este să contribuie la dezvoltarea durabilă a acestora. Totodată fondul funcționează și ca un sistem de asistență rapidă și nebirocratică în situații dificile. Prin Fondul Carpathia sunt sprijinite proiecte ecologice, de educație, proiecte sportive, sociale și de dezvoltare a infrastructurii ecoturistice.

Despre Fundația Conservation Carpathia
Fundația Conservation Carpathia este cel mai mare proiect privat de conservare a pădurilor din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale. Din 2009, Fundația a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud estul Carpaților Meridionali, achiziționându le cu scop de conservare, a plantat peste 4,1 milioane de puieți și a reconstruit ecologic peste 1.991 ha afectate de tăieri, și a creat o zonă de 78.000 ha pe care nu se desfășoară vânătoare sportivă și de trofee.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site