15 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

Începe Rabla pentru electrocasnice! Ce schimbări sunt anunțate

Prima sesiune a programului va începe în 17 iunie cu înscrierea doritorilor, dar solicitările pentru vouchere vor fi primite din 25 iunie. Anul acesta nu se mai pot achiziționa televizoare, deoarece acestea consumă prea puțin curent. În plus, voucherele vor fi valabile doar 7 zile.

Programul Rabla pentru electrocasnice începe în 17 iunie, dar vine cu modificări importante față de anul trecut. Sumele acordate de stat sunt între 200 și 500 de lei în funcție de aparatura achiziţionată. Bugetul de anul acesta este de 100 de milioane de lei cu 25 de milioane de lei mai mult decât anul trecut.

Românii nu vor mai putea folosi voucherul de la stat pentru a cumpăra televizioare, deși acestea erau cele mai dorite dintre produse. O altă schimbare importantă în acest an este legată de faptul că, dacă un beneficiar solicită un voucher și nu îl folosește, atunci acea persoană nu mai poate beneficia de un alt voucher timp de un an. Decizia vine după ce anul trecut multe dintre vouchere au rămas nefolosite.

Se modifică de asemenea perioada în care pot fi folosite voucherele. Acestea nu mai sunt valabile 14 zile, ci doar 7 zile.

Rabla Electrocasnice 2022 are un buget de 100 de milioane de lei. Prima ediție, cea din vară, va avea un buget 50 de milioane de lei, în timp ce a doua – din decembrie 2022 – va beneficia tot de 50 de milioane de lei.

Prima etapă începe pe 17 iunie, ora 10.00, dar va exista o săptămână de înregistrare a beneficiarilor pe www.afm.ro. Accesează siteul AFM în etapa in care se încadrează și crează-ți un cont, apoi alege produsul dorit de la unul dintre magazine, intră din nou pe www.afm.ro unde trebuie să generezi și să semnezi declarația, verifică activarea voucherului de către AFM, apoi cumpără produsul dorit de la unul dintre magazinele partenere și pregătește produsul vechi pentru a fi preluat în momentul livrării produsului nou.

  • Etapa 1: 25 iunie-1 iulie: mașini de spălat rufe, spălat vase și frigidere, buget 25 milioane lei;
  • Etapa 2: 1-7 iulie, tablete și laptop-uri, buget 10 milioane lei;
  • Etapa 3: 8-14 iulie, aparate de aer condiționat, aspiratoare, uscătoare de rufe, buget 15 milioane lei.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI