16.5 C
Pitești
03 oct. 2023

Incendiu la restaurantul „La Butoaie”

Incendiu la restaurantul „La Butoaie”

Sesizare incendiu izbucnit la panourile fotovoltaice ale unui operator economic din municipiul Pitești, strada Crinului.

Intervin pompierii de la Detașamentele Pitești și Bradu cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

În sprijin se deplasează o autospecială de stingere de la Detașamentul Mioveni.

Din primele informații, arde generalizat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

La fața locului, pompierii intervin cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări și două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat.

40 de persoane s-au autoevacuat din incinta operatorului economic, iar pompierii au evacuat aproximativ 39 de persoane din cele două blocuri învecinate.

Echipajul medical a acordat îngrijiri medicale și a transportat la spital o persoană care locuiește în apropiere de locul în care a izbucnit incendiul și a suferit un atac de panică. Vom reveni.

UPDATE: Imagini cu ce a rămas în urma dezastrului:

UPDATE ora 22.50: Pompierii continuă să acționeze pentru stingerea completă a incendiului.

Flăcările au ajuns și în interiorul clădirii, iar elemente din acoperiș și grinzi din lemn s-au prăbușit în interior, însă nu au fost persoane suprinse de dărâmături.

Este o intervenție grea și de lungă durată lucrându-se continuu pentru îndepărtarea efectelor incendiului, concomitent cu protejarea blocurilor din imediata apropiere și a altor construcții la care exista pericol de propagare, iar până în acest moment acestea au fost salvate.

Pe timpul misiunii, unul dintre pompieri a simțit o durere puternică în zona genunchiului și a fost transportat la spital conștient și stabil hemodinamic pentru investigații medicale amănunțite.

La fața locului, pentru asigurarea zonei și fluidizarea traficului au sosit echipaje de poliție, poliție locală și ale jandarmeriei.
De asemenea, primăria municipiului Pitești a deplasat în zonă un autocamion cu cisternă pentru a sprijini nevoia de apă pentru stingerea incendiului.

La intervenție au participat 9 autospeciale pentru stingerea incendiilor, două ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime și două autospeciale de primă intervenție și comandă ale ISU Argeș, încadrate cu 49 de pompieri, sub coordonarea împuternicit prim adjunct al inspectorului șef, colonel Dică Alin.

La fața locului au fost prezenți și prefectul județului Argeș, Radu Valeriu Perianu, precum și primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea.

Intervenția este în dinamică, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de cercetare.

În misiunile pompierilor, aceștia au primit sprijin și de la personalul operatorului economic.

UPDATE ora 0.30: Încă se lucrează, acolo unde mai fumegă, cu două echipaje de pompieri. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este de natură electrică, folosirea generatorului de electricitate cu defecțiuni (panou fotovoltaic).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI