7.6 C
Pitești
21 feb. 2024

Încălzirea cu gaze naturale va deveni extrem de costisitoare în doar câţiva ani

Românii care folosesc centrale de apartament pe gaze naturale nu vor avea o viaţa prea uşoară în anii următori. Ei vor trebui să bage adânc mâna în buzunar pentru a-şi plăti facturile, avertizează un specialist în domeniu şi fost ministru al Energiei.

Răzvan Nicolescu, președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, consideră că încălzirea cu gaze naturale va deveni extrem de costisitoare în doar câţiva ani, din cauza directivelor ce vor fi impuse de la Bruxelles. El vorbeşte despre o taxă impusă pe centralele de gaz folosite la încălzire, care ar putea apărea în cel mult 5 ani.

“Am curaj să fac un pariu. În cinci ani vom avea la Bruxelles o Directivă Europeană care va impune taxă pe centralele pe gaz folosite la încălzire și să vedem atunci cum explicăm populației pe care o îndemnăm acum să se conecteze la gaz că va trebui să le punem taxă pe centrale. Așa cum sunt taxați cei de la Complexul Energetic Oltenia și trebuie să plătească 50-60 de dolari pe tona de CO2, așa se va ajunge și la centralele de apartament”, a declarat Răzvan Nicolescu pentru hotnews.ro

“Vreau să fim inteligenți cum au fost generațiile dinaintea noastră”

Fostul ministru mai spune că autorităţile din România ar trebui să lucreze inteligent aici şi să nu-i facă pe oameni să-şi cumpere centrale de apartament ca apoi, după doar câţiva ani, să le ceară o altă tranziţie. “Eu vreau să facem o tranziție inteligentă. Nu vreau să fim în situația să punem populația să facă două tranziții în mai puțin de 10 ani, să-și cumpere boilere, după care să treacă pe altceva. Adică, vreau să fim inteligenți cum au fost generațiile dinaintea noastră, prin anii ’60-’70. Noi încă trăim din ce au făcut bunicii noștri prin anii ’60-’70”, a mai spus Nicolescu, potrivit hotnews.ro.

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI