21.5 C
Pitești
24 mai 2024

IMM Invest și Agro IMM Invest se prelungesc

Comisia Europeană a aprobat solicitarea Ministerului Finanțelor de a prelungi programul IMM Invest și subprogramul Agro IMM Invest până la data de 31 decembrie 2021. De asemenea, în cadrul subprogramului Agro IMM Invest, a fost aprobată și majorarea plafoanelor schemei de ajutor de stat la 225.000 de euro pentru ferme, adică producția primară, la 270.000 euro pentru companiile din sectorul pescuitului și la 1.800.000 euro pentru alte activități. Ministerul a făcut aceste demersuri către Comisia Europeană având în vedere interesul IMM-urilor de a accesa în continuare credite cu garanții de stat, dar și ca urmare a impactului benefic pe care programele sus-menționate l-au avut asupra economiei.

Pentru anul 2021, plafonul total al garanțiilor ce pot fi acordate este în valoare de 15 miliarde lei, din care 1 miliard lei este alocat programului AGRO IMM INVEST. Perioada până la care se pot face înscrieri este 31 decembrie 2021.

Înscrierea in program se face pe site-ul imminvest.ro

  • Statul poate garanta până la 90% din valoarea creditelor pe care le accesați la una din băncile partenere.
  • Nu plătiți dobândă, comision de garantare sau alte costuri de acordare! Din ajutorul de stat se acoperă plata dobânzii datorate de beneficiarii Programului opt luni de la data acordării credituluiiar comisionul de administrare și comisionul de risc vor fi subvenționate integral pe toată durata de derulare a creditului garantat în cadrul Programului. 
  • Nu plătiți comision de rambursare anticipată.
  • Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI