38.7 C
Pitești
15 iul. 2024

Imagini VIDEO în EXCLUSIVITATE! Urs relocat din Arefu pe Vidraru

Ieri la ora 17 s-a dat alarma la Arefu, un urs a fost găsit într-o grădină, era prins într-un laț de sârmă, într-un gard. S-a intâmplat în zona intravilană a localității, undeva aproape de Primăria Arefu. Este vorba de un exemplar mascul, de circa 250 kg.

Comisia întrunită conform legii a luat hotărârea ca ursul să fie relocat în Fondul cinegetic 5 Arefu (sus, pe Vidraru). La acțiunea de relocare au participat specialiști de la Directia Silvică Argeș, Jandarmerie, politiști de la AESP și politiști criminaliști din cadrul IPJ Argeș, medicul veterinar, reprezentant zonal al DSVSA, precum și viceprimarul comunei Arefu.

După darea alarmei, ieri la ora 17, s-a procedat conform OUG 81/ 2021. Până la îndeplinirea procedurii, s-a asigurat paza cu Jandarmeria. La 6.30 în această dimineață ursul a fost tranchilizat și la ora 10 deja era mutat în fondul de vănătoare mai sus menționat.

Având în vedere riscul unei astfel de acțiuni, s-a urmarit în mod expres siguranța echipei. S-a luat în calcul inclusiv împușcarea ursului, dacă acțiunea întâmpina probleme, în sensul ruperii lațului sau dacă ursul ar fi devenit agresiv, fiind rănit și speriat.

Jandarmii, polițiștii și specialiștii Direcției Silvice erau înarmați cu arme letale de foc.

Cazul este investigat de poliție ca fiind un posibil caz de braconaj, deoarece aparențele duc spre folosirea unei capcane neautorizate.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site