11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Iluzia eternității

Iluzia eternității

Peste o lună începe oficial campania electorală dar… suntem deja într-o agresivă campanie electorală prin încălcarea Legii electorale de către cei care ne solicită, pe bună dreptate, să respectăm legile! Urmează două luni de ,,strigături” – promisiuni cu iz de ,,minciună” și priviri amenințătoare pentru cei care îndrăznesc să pună întrebări incomode sau nu ridică mâna, în semn de… unanimitate.

Au început lansările candidaților, cei mai mulți autopropuși, eludând organizațiile de bază ale partidelor în care au crescut sau ,,au poposit”, împinși de interese personale sau strategii ,,clocite” în laboratoarele moderne ale unor state ce vor să stabilească soarta omenirii.

Este interesant de urmărit parcursul celor două forțe politice antagoniste – ,,asociate”, având un scop bine definit – puterea pentru primul eșalon al respectivelor partide. Din argumentele puerile aduse de cei doi lideri, se poate deduce că Nicu și Marcel vor ,,domni” peste țară, prin cele două palate – Cotroceni și Victoria, pe bază de… ,,rocadă”, ani mulți de aici înainte! Nemurirea lor, eternitatea la care au fost ,,condamnați” este, după cum se ,,latră” de dimineața și până seara, dorința românilor!

Am urmărit, cu câteva seri în urmă, emisiuni de actualitate politică în care, cei doi și echipele lor de ,,presiune” au rostit, în mai puțin de două ore aceleași neadevăruri – așa vor românii, pentru români, dorința românilor, ne-au cerut-o românii… . Cât de ușor uită acești domni că și Adam a pierdut nemurirea când a fost izgonit din Rai, dar a realizat prea târziu, chiar dacă a împărțit vinovăția cu Eva şi șarpele, complicitatea fiind comună.

Trădarea unui preşedinte

Punând cap la cap toate informațiile și analizând viața politică a ultimilor doi ani ești tentat să crezi că PSD-ul a fost sacrificat pentru salvarea PNL-ului (ieșea din istorie) primind ca recompensă câteva ministere și fotoliul de premier, mult râvnit de actualul chiriaş din Palatul Victoria. Se ,,bârfește” că omul a sacrificat partidul pentru ,,mărirea sa” trăgând pe… dreapta ideile de stânga dar și pe cei mai conservatori militanți social-democrați.

Am văzut imaginile șocate cu candidatul la Primăria capitalei din partea ,,Alianței” – doctorul cu atitudini ,,portocalii” (ce repede este uitată umilința indusă de puterea portocalie) însoțit prin București de o echipă liberală, îmbrăcat în totalitate în galben (!) ca un ,,combinezon” protector împotriva… ciumei roșii!

Îl invocăm, din când în când, pe Caragiale dar câtă intuiție și profunzime – parcă exprimată prin intuiţie pentru aceste timpuri a avut Blaga – ,,Știu că unde nu e moarte nu e nici iubire și, totuși, te rog oprește, Doamne, ceasornicul cu care ne măsori destrămarea!…”

Așteptăm, cu mult interes, evoluția evenimentelor politice premergătoare alegerilor din 9 iunie a.c., când ,,românii” au în față liste comune pentru alegerile europarlamentare cu prima trădare – femeia independentă (gargară politică)… cap de listă! Îndrăznesc o estimare – lista comună va fi votată de aproximativ 30% dintre români, sub rezultatul pe care l-ar fi obținut doar PSD-ul participând pe liste separate. (Este bun experimentul – va fi ziua în care, chiar vom afla… ce vor românii!).

Pentru ei, reamintesc ,,gândurile” lui Mușatescu – Numai covoarele se nasc pentru a fi călcate în picioare! (nu și oamenii), iar pentru ,,actualii”, de la același hâtru (glumeț, isteț…) adăugăm ,,Drumurile nu duc numai înainte. Toate te pot – oricând – întoarce de unde ai plecat”. Va veni ziua când, cei doi ,,îndrăgostiți” de putere vor accepta adevărul marelui scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez: ,,Nu plânge pentru că s-a terminat, zâmbește pentru că s-a petrecut”! Un zâmbet amar al… ,,românilor” care privesc cu dispreț la pozele de campanie apărute în toată țara (parcă și aici era o… lege!) în care ,,fotomodelele politice” prin sloganuri ,,cosmetizate” vor să spună: ,,La vremuri noi, pentru voi, normal… tot noi!”.
Dar și noi vom face ,,aprovizionarea” cu eficientul…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI