3.4 C
Pitești
04 mart. 2024

Filtre ale polițiștilor rutieri pe șosele

Filtre ale polițiștilor rutieri pe șosele

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 945 de persoane, au fost verificate 716 autoturisme și au fost efectuate 396 de testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei, dintre care 363 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 30 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 37 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Cu viteză excesivă

În ziua de 24 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 45 de ani, din Bughea de Jos, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 110 km/h.

Tot în ziua de 24 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 22 de ani, din Brașov, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73, pe raza localității Țițești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 112 km/h.

Ca urmare a abaterilor constatate, cele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de cconducere le-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Fără permis

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat tot ieri, pe 24 ianuarie, un bărbat de 30 de ani, din SriLanka, care conducea un autoturism pe DN 7, Drăganu, iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști a rezultat că bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Sub influența alcoolului

În ziua de 24 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 30 de ani, din Dâmbovicioara, care conducea un autoturism pe DJ 725, pe raza localității Stoenești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conducere agresivă

În ziua de 24 ianuarie a.c., polițiștii din Secției 4 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 23 de ani, din Beleți-Negrești, care conducea un autoturism, pe bulevardul Frații Golești din Pitești, adoptând un comportament agresiv, prin realizarea intenționată de derapaje ale autovehiculului în vederea rotirii acestuia.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnatură privată, în formă continuată.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai 2019, un bărbat de 32 de ani, din Slobozia, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi falsificat trei contracte individuale de muncă, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, persoanele angajate fictiv beneficiind de drepturile salariale, pe care el și le-a însușit.
Prejudiciul cauzat societății este de aproximativ 24.000 de lei.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Din cercetări s-a stabilit că la data de 17 septembrie 2023, un bărbat de 45 de ani, din Pietroșani, a fost depistat, pe strada Livezilor din Mioveni, în trafic de către polițiști, conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar prin analize de specialitate s-a stabilit căvaloarea alcoolemiei depășea limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată

Sancționat pentru neacordare de prioritate

În ziua de 24 ianuarie a.., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 18 ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe strada Negru Vodă din Pitești și nu a acordat prioritate de trecere autoturismelor în sensul giratoriu.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 68 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Negru Vodă, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI